De asta ii vrea PSD capul? Victor Costache anunta ca a blocat exportul paralel de medicamente

politica

Ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, a declarat, joi seara, ca a fost emis ordinul prin care se suspenda pe o perioada de sase luni exportul de medicamente, fiind oprite la granita „nenumarate” tir-uri cu „zeci de tone” de medicamente si materiale sanitare.

„In momentul de fata, au fost oprite la granita Romaniei nenumarate tir-uri, zeci de tone de medicamente si materiale sanitare care ar fi fost scoase din tara prin export paralel. Am emis acest ordin astazi, care a fost publicat in numarul 202 din Monitorul Oficial. Citez articolul 2: ‘Se suspenda temporar distributia in afara teritoriului Romaniei pe o perioada de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse in catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (…)’. In conditiile crizei COVID, datorita lipsei medicamentelor si materialelor de pe piata din Europa erau foarte multe echipamente, dispozitive si consumabile care ar fi fost altfel scoase din Romania”, a declarat Victor Costache, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la finalul sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara ca pesedistii ar putea vota pentru investirea unui nou Guvern PNL cu conditia ca Victor Costache sa fie schimbat din functia de ministru al Sanatatii.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Sanatatii, lista va fi stabilita impreuna cu expertii din comisiile de specialitate ale ministerului, avandu-se in vedere, in mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, antifungice, anestezice, sedative, precum si alte medicamente considerate necesare in tratarea cazurilor de COVID-19 si a complicatiilor acestora.

De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare si dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, manusi, seringi, masti, ochelari de protectie, solutii dezinfectante, precum si alte materiale si dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestionarea cazurilor de COVID-19.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: