„De asta urla”. PSD, mesaj de o rara violenta la adresa lui Iohannis dupa anuntul privind repararea legilor justitiei: „Asa arata delirul unui om invins”

politica

PSD reactioneaza furibund dupa declaratiile de miercuri seara ale presedintelui Iohannis, prin care a anuntat repararea legilor justitiei. Mesajul PSD este extrem de violent, doar in epoca Dragnea mai avea astfel de iesiri.

„Asa arata delirul unui om invins”, „De asta urla! Urla si ameninta de la tribuna prezidentiala ca trebuie alegeri repede”, sunt cateva dintre expresiile folosite de PSD.

PSD are si un mesaj halucinant, acuzandu-l pe Iohannis ca a primit un „cartonas rosu” de la Comisia Europeana pentru ca nu a reparat in timp util legile justitiei, cele pe care insa PSD le-a modificat in epoca Dragnea.

Citeste si: Marea schimbare in Justitie, ce au decis Iohannis si Predoiu. Putere mai mare procurorilor si libertate de exprimare

Mesajul integral al PSD

Zero solutii pentru pandemie! Doar alegeri si multa trufie! Asa arata delirul unui om invins. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, stie ca PNL n-ar fi depasit 30% daca nu ar fi avut doua proptele, USR – PLUS si pleava de la PSD formata din traseisti cumparati la bucata.

De asta urla! Urla si ameninta de la tribuna prezidentiala ca trebuie alegeri repede si cu orice pret pentru ca altfel partidul sau se va prabusi precum un castel de nisip. Timpul trece si romanii au inteles de ce este in stare PNL.

Au esuat in gestionarea pandemiei. Au distrus economia. Au generat un haos cu deschiderea scolilor. Si au ajuns sa conteste pana si alegerile pe care tot ei le-au organizat.

PSD ii transmite lui Iohannis doua lucruri:

1. Legile justitiei NU se discuta in sediul de campanie al PNL de la Cotroceni, ci transparent prin consultarea societatii civile si a asociatiilor de magistrati si prin dezbateri in plenul Parlamentului.

2. Raportul privind statul de drept al Comisiei Europene de azi este un cartonas rosu pentru Iohannis, care n-a fost in stare sa faca nimic in ultimele luni in acest domeniu.

P.S.: Romania a atins un nou record de infectari cu COVID-19. Dar lui Iohannis nu ii pasa de sanatatea romanilor. El este interesat doar de sanatatea lui. Si cei 2 mii de romani infectati si-ar fi dorit sa nu fie nevoiti sa isi faca vreodata vreun test, domnule Iohannis!

Citeste si: Crapa Ciordache si Serban Nicolae. Iohannis anunta marea reforma in Justitie. Desfiintarea Sectiei Speciale este pe lista scurta

Iohannis a adus aminte, miercuri, de „atacurile brutale” ale PSD la adresa justitiei.

„Am avut azi o intalnire de lucru cu premierul si ministrul Justitiei pe tema corectarii legilor justitiei. Am insistat de acum cateva luni sa se lucreze intens la minister pentru ca proiectele sa fie puse in dezbatare publica cat mai curand.

Interventiile legislative brutale ale PSD au fost extrem de criticate. Modificarile aduse de PSD, fara consultare, cu ignorarea completa a partenerilor de dialog. A fost un asalt pesedist asupra Justitiei, concertat si bine pus la punct.

Actuala majoritate pesedista din Parlament a dovedit ca orice proiect bine intentionat poate fi distrus sau deviat de la parcursul sau. Va fi nevoie de o alta majoritate politica care sa isi asume si sa voteze legi ale justitiei coerente.

Aceasta contrareforma din ultimii ani a afectat principiile de baza ale justitie, independenta, profesionalismul, meritocratia.

Reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independenta procuroului, o procedura transparenta pentru procurorii sefi, echilibru institutional la numirea si revocarea din functii, desfiintarea Sectiei Speciale – iata cateva dintre cele mai importante aspecte care trebuie clarificate”, a explicat Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: