De ce a actionat asa Tudose? Cauza reala a conflictului din PSD: Gruparea Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru statul roman, niciun partid nu are aceasta forta

news

Consultantul Cozmin Gusa a detaliat, intr-o interventie la Realitatea TV, mizele scandalului care a zguduit PSD in ultimele zile. De fapt, totul a pornit de la incredibila putere acumulata de Liviu Dragnea, care a ajuns sa puna in pericol inclusiv functionarea statului.

”Care sunt mizele pentru stat, pentru PSD si pentru ALDE? Pentru stat, pe nesimtite in ultimele luni s-a creat gruparea Dragnea in statul roman cu acei secretari de stat, acei directori si niciun partid din Romania nu are acesta forta a lui Dragnea. Este o vulnerabilitate pentru statul roman. Aceasta gasca reprezinta o vulnerabilitate pentru statul roman, pentru ca asa cum Liviu Dragnea a luat PSD-ul pana in acest moment si l-a calarit, urmatoarea etapa este sa vedem in ce fel aceasta grupare Dragnea influenteaza treburile in statul roman. Este una dintre mizele care se joaca in aceasta seara. Gasca lui Dragnea este o gasca care atunci cand ar fi chemari la Cotroceni, sa fie chemata dupa PSD, inaintea PNL”, a explicat Gusa.

”S-au facut rau de rusine in ultimul an acceptand aceasta dictatura din partea lui Dragnea, au stat umiliti, reci, cu capul la cutie si nu au nicio scuza pentru asta. Sa revina intr-o conducere colectiva asa cum au castigat alegerile. Atunci cand le-au pierdut, atunci cand nu a fost cazul pentru ei a fost atunci cand s-au trezit ca sunt cocosi ca Dragnea astazi. Nastase si cu Ponta, chiar si Geoana. Acum pot ei sa-si spele rusinea si sper sa o faca, opozitie nu exista, Maior si Coldea nu mai sunt la SRI, presedinte activ ca Basescu nu mai este, deci lupta este la ei. Daca reusesc sa revina la o conducere colectiva si nu merg in continuare pe acest sistem dictatorial. Gesturile lui Dragnea nu mai sunt ale unui om normal in comportament si imi pare rau ca trebuie sa spun asta, sa ne uitam la votul impotriva ministrului Sanatatii. Liviu Dragnea minte de prea mult timp, iar cand minti, mintea iti face probleme. Miza care se joaca in seara asta este o miza de oameni hotarati, care si-au dat seama de criza in care si-au bagat partidul. Noi daca aveam opozitie, PSD-ul era spulberat. Eu ma mir ca ei nu isi pun aceasta problema la cum actioneaza. Din fericire pentru ei acest partid de opozitie nu exista”, a mai spus Cozmin Gusa.

Consultantul politic a vorbit si despre puterea cu care premierul Mihai Tudose va controla toata aceasta situatie si a mizat pe faptul ca acesta nu va ceda, ceea ce in final s-a si confirmat.

”Tudose nu va face decat gesturi avizate de catre colegii de partid, chiar daca vor fi impotriva lor. Isi va da demisia daca a zis in CEx si nu va face lucruri impotriva partidului, pentru ca el este de multi ani in partid. Treaba asta e exclusa. Ei nu au mizat pe faptul ca Tudose este atat de determinat si va merge pana la capat si ca nu-l intereseaza atat de mult functia de prim-ministru. Eu nu-l cred pe Iohannis atat de inactiv, in conditiile in care sa nu se implice ca un presedinte activ in jocul politic sau oamenii din societatea civila, care si-au dat seama cat au gresit. Daca PSD-ul se va prezenta cu demisia lui Tudose de la Guvern, atunci va fi un partid care nu se poate restarta. Care mai poate sa fie motorul PSD? Si-au dat seama cu totii ca este suficient de nebun incat sa spuna ca el are niste principii, iar daca doamnele raman, el pleaca”, a precizat Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: