politica

De ce a facut Simion atata circ la granita. Infiinteaza AUR si in Republica Moldova, totul a fost o miscare de marketing politic

Copresedintele AUR George Simion a anuntat luni ca partidul Alianta pentru Unirea Romanilor va fi lansat si in Republica Moldova, pe 27 martie. Evenimentul va avea loc la Chisinau, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania.

„Sase dintre parlamentarii nostri au si cetatenia Republicii Moldova si vom lansa pe 27 martie AUR ca partid politic si in Republica Moldova. Eu am petrecut ultimele 24 de ore in frontiera dintre Republica Moldova si Romania. Nu am fost primit sa merg la Chisinau. Acolo aveau loc funerariile academicianului Nicolae Dabija, un foarte bun prieten de-al nostru si un apropiat. Mi-a fost ca un tata. Unul dintre primii parlamentari ai Republicii Moldova. Am contactat absolut toate institutiile din Romania si Republica Moldova”, a explicat George Simion, luni pentru news.ro

El a reprosat autoritatilor romane, cat si celor din Republica Moldova lipsa de reactie in cazul sau si nepermiterii intrarii pe teritoriul Republicii Moldova. Simion precizeaza ca a fost informat de catre reprezentantii vamii ca are interdictie in Republica Moldova pana in 2023, desi este parlamentar al statului roman.

„Sunt la Chisinau acum 10 colegi parlamentari AUR care au facut demersuri catre Ministerul de Interne si catre presedintele Republicii Moldova, catre doamna Maia Sandu. In 2015 pe o speta similara am fost lasat sa intru, pe perioada desfasurarii procesului legat de interdictia de atunci, am putut circula intre cele doua state. Acum nu s-a luat aceasta decizie, desi am pasaport diplomatic si sunt un demnitar al statului roman. Mi se pare absolut nejustificata si lipsa de atitudine ferma a diplomatiei romanesti si felul in care am fost tratat de catre autoritatile statului Republica Moldova. Eu mergeam Chisinau pe baza unei invitatii primite de la parlamentarii de acolo”, a completat Simion.

Citeste si: Maia Sandu il pune la punct pe George Simion, care continua sa faca scandal la granita: „Sa astepte decizia Justitiei”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

32 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

9 minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago