De ce a fost asasinata Daria Dughina? 28 de vagoane cu rachete S-300 au plecat catre Ucraina

opinii

Intreaga societate rusa si nu numai este preocupata zilele acestea de moartea Dariei Dughina, fiica pseudo-ideologului Alexandr Gelievich Dughin confundat de unii ca marele strateg al razboiului din Ucraina ori un fel de Rasputin care il influenteaza din umbra pe presedintele rus, Vladimir Putin. Totusi societatea rusa inca nu are norocul de un astfel de personaj care sa prabuseasca dinastia Putin asa cum a reusit Rasputin, cu toate ca a avut un rol minor, sa destrame dinastia Romanovilor.

Astazi se implinesc 6 luni de cand ucrainenii sunt macelariti la ei acasa, dar asta nu pare sa ii sensibilizeze atat de mult pe cetatenii rusi. Copiii ucrainenilor sunt omorati in fiecare zi, dar totusi rusii nu se simt atat de miscati. Nici macar cei peste 45 de mii de soldati rusi morti nu sunt atat de importanti. Pentru ei asasinarea Dariei Dughina, “copila intregii Rusii”, cea care de mica a rostit primele cuvinte “Rusia, imperiul nostru” a fost ultima picatura.

Moartea Dariei Dughina este catalogata de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov drept o “crima barbara”, desigur, dar oare agresiunea Federatiei Ruse in Ucraina nu este? Acesta ne mai spune ca “Rusia nu va avea nici o mila fata de cei responsabili de uciderea Dariei Dughina”, dar ne intrebam cu totii cine sunt acei responsabili?

Daca pentru asasinarea opozantului rus Boris Nemtov nici macar 7 ani nu sunt de ajuns pentru ca autoritatile ruse sa gaseasca vinovatul (stim si de ce), atunci misterul crimei Dariei Dughina, unei persoane necunoscute de nimeni pana acum, doua zile au fost suficiente pentru ca FSB sa gaseasca vinovatul. Daca este sa ne luam dupa versiunea oficiala a FSB, asasinarea a fost pusa la cale de serviciile secrete ucrainene, autoarea atacului fiind cetateanca ucraineana Natalia Vovk, ba chiar a fost gasit si tatal acesteia care ar fi afirmat ca Natalia ar fi servit in Fortele Armate ale Ucrainei.

Toate bune si frumoase dar oare cine este sotul acestei presupuse ucigase? Este chiar Andrei Sergheevici Vovk, unul dintre organizatorii asa-zisului referendum din asa-numita Republica Populara Donetk din 2014, de la Mariupol, adica un pro-rus convins. Asta inseamna un singur lucru, versiunea FSB este una fabricata si pregatita din timp, dar prost, unde avem foarte multe detalii si mai putine dovezi.

Nu este ca si cum Daria Dughina ar fi una dintre cele mai influente persoane din Rusia si nici macar tatal ei Alexandr Dughin, care era mai mult in umbra cu ideile sale fasciste. Avem de a face cu o piesa de teatru, regizata chiar din turnurile Kremlinului, iar scopul este pentru a justifica crimele care urmeaza.

Mortile mai multor persoane influente au fost mereu trecute cu vederea, oligarhi rusi, sefi de la Gazprom, consilieri ai lui Putin, dar de data aceasta se incearca a se portretiza o noua eroina.

De la inceputul agresiunii Federatiei Ruse la 24 februarie, lipsa moralului armatei ruse s-a simtit izbitor pe campul de lupta, dar observam ca la 6 luni de la izbucnirea razboiului, Vladimir Putin incearca o noua modalitate pe de o parte sa mobilizeze moralul soldatilor rusi, iar pe de alta parte sa justifice prelungirea razboiului pentru ca nu se poate face o pace cu aceste rezultate slabe ale Federatiei Ruse.

Ce se urmareste de fapt prin mediatizarea ampla a crimei Dariei Dughina? Pregatirea terenului pentru justificarea intensificarii atacurilor Federatiei Ruse chiar de ziua Independentei Ucrainei. Serviciile de intelligence ale Ucrainei au depistat deja o intensificare masiva a transporturilor de rachete cu raza lunga. Este vorba de 28 de vagoane cu rachete pentru sistemul de aparare aeriana S-300 localizate din Ulan-Ude, Republica Buriatia, pana la granita cu Ucraina, anume astfel de armament a fost folosit si pentru distrugerea in corpore a orasului ucrainean Mariupol.

Mai mult decat atat prin martirizarea Dariei Dughina se incearca si o justificare a unor potentiale noi atrocitati pe care le-ar putea savarsi trupele rusesti in Ucraina si aici nu trebuie sa uitam mai intai de posibilitatea unor atacuri cu arme chimice si, mai sinistru, de posibilitatea de atacuri nucleare locale.

Totusi trebuie sa intelegem ca nicio moarte nu este justificata, nici macar moartea uneia dintre cele mai inversunate sustinatoare a razboiului din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: