De ce a picat motiunea de cenzura. Ionel Danca (PNL): „Unii nu si-au tinut promisiunile”

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, afirma ca una dintre cauzele majore ale esecului motiunii de cenzura a fost faptul ca „unii” dintre parlamentarii PSD si ALDE cu care s-a negociat nu si-au tinut promisiunile.

„Au fost discutii in tot acest timp si PNL a fost, sa spunem asa, varf de lance in aceste negocieri, pana in ultima clipa. Din pacate, cei cu care noi am avut discutii, unii dintre acestia nu au materializat, sa spunem asa, promisiunile de sustinere. Asta arata inca o data ca de fapt cei din PSD si ALDE sunt interesati sa-si duca mandatul pana la capat, pentru ca au inteles ca odata picat acest Guvern, ei vor intra in istorie si nu vor mai putea sa se prezinte in fata cetatenilor, dupa tot ceea ce au facut in Romania, in ultimii trei ani de zile si atunci s-au salvat pentru inca sase luni sau un an de zile, un interes meschin, care nu tine cont de ceea ce-si doresc cu adevarat romanii”, a declarat Danca la RFI.

El a adaugata ca „batalia va continua”.

”Batalia continua. Avem batalii importante de dus, chiar pana la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avem de transpus in legislatie vointa cetatenilor exprimata la referendum si concretizata in acordul politic pentru consolidarea parcursului european, propus de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, iar in perioada imediat urmatoare, noi cu instrumentele parlamentare pe care le avem la dispozitie, vom face tot posibilul pentru a pune in practica acest acord politic.

Pe de alta parte, exista urgenta rezolvarii problemei votului din Diaspora, care speram sa poata sa aiba o rezolvare pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, pentru ca sunt chestiuni care tin atat de legislatie, cum ar fi votul prin corespondenta, dar si chestiuni de organizare, pentru ca bataia de joc de la ultimele alegeri din 26 mai nu trebuie sa se mai repete in toamna, la alegerile prezidentiale. Deci sunt batalii politice importante, pe care le vom duce in continuare, cu toate instrumentele parlamentare, constitutionale, legale pe care le avem la dispozitie, asa cum am facut de trei ani de zile”, a mai spus purtatorul de cuvant al PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: