„De ce acest pescuit norocos o enerveaza pe Ursula von der Leyen”. Penala Rovana Plumb, prezenta si in cel mai citit ziar din Europa

politica

Cotidianul Bild din Germania, cel mai citit ziar din Europa, publica un articol dedicat problemelor penale ale Rovanei Plumb. Jurnalistii germani scris ca Plumb ii da acum cele mai mai dureri de cap Ursulei vand der Leyen, sefa Comisiei Europene.

Articolul din Bild este ilustrat de o celebra fotografie cu Liviu Dragnea laudandu-se cu o captura de peste. „De ce acest pescar norocos o enerveaza pe Ursula von der Leyen”, este titlul articolului.

Liviu Dragnea (57 de ani, PSD) era considerat cel mai influent politician din Romania in momentul in care a dat publicitatii, pe Facebook, aceasta fotografie de la pescuit, in 2017.  Acum el executa o pedeapsa cu inchisoarea incepand cu luna mai, explica jurnalistii germani.

Ei scriu apoi metaforic ca stiuca prinsa de Dragnea in martie 2017, pe o insula idilica a Dunarii,  este acum prima problema serioasa pentru viitorul presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Jurnalistii afirma ca Rovana Plumb l-a ajutat pe Liviu Dragnea, prin abuz de serviciu, sa obtina „propriul paradis unde sa pescuiasca numai el”.

„Investigatiile initiate de parchetul anticoruptie romanesc impotriva lui Plumb nu au putut fi finalizate deoarece parlamentul de la Bucuresti a refuzat, in 2017, sa-i ridice imunitatea”, precizeaza Bild.

Cotidianul german il citeaza apoi pe europarlamentarul german Daniel Freund (Verzi) care a mai scos in evidenta si faptul ca Rovana Plumb, in calitate de ministru al Mediului, a condus un SUV (Audi Q7), despre care se spune ca a fost inregistrat in Bulgaria vecina.

Mai mult despre: ,

Comentarii: