De ce Antena 3 o linseaza ZILNIC pe Camelia Bogdan. Judecatoarea insista pentru confiscarea averii din Cipru a lui Voiculescu

politica

Judecatoarea Camelia Bogdan a facut o plangere la DNA impotriva presedintelui Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei si a unor inspectori din cadrul Inspectiei Judiciare. Magistratul sustine ca acestia ar fi vinovati de infractiunea de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare, citate de Adevarul.

Potrivit surselor citate, Camelia Bogdan arata in plangerea penala ca totul a inceput sub forma unor impedimente ce au survenit pe parcursul punerii in executare a ordinului de indisponibilizare in vederea confiscarii sumelor de bani din decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu, privind suma de 60 de milioane de euro. In final, Inspectia Judiciara a deschis trei cercetari disciplinare in doar 10 zile. Intentia ar fi fost de a tergiversa confiscarea dispusa in cazul Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan arata ca pe 4 ianuarie 2016, Inspectia Judiciara a deschis prima cercetare disciplinara impotriva sa si a celuilalt membru din complet, Mihai Alexandru Mihalcea, deoarece au solicitat emiterea unor adrese catre ANAF – DGITL Sector 1 Bucuresti si catre Tribunalul Bucuresti pentru a se comunica stadiul executarii deciziei penale si comunicarea CNP-ului sefului ANAF pentru a se aprecia asupra unei eventuale aplicari a unei amenzi judiciare fata de acesta.

Completul voia sa afle mai multe date privind masura confiscarii tuturor bunurilor mobile si imobile, precum si a sumelor din conturi, a activelor si actiunilor apartinand sunor societati din Cipru: Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited si Romanian-American Development Company LTD si Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, dispusa prin ordinul de din dosarul ICA. Asta dupa ce autoritatile cipriote au adus la cunostinta Biroului Executari Penale din cadrul Tribunalului Bucuresti faptul ca pentru identificarea si indisponibilizarea conturilor bancare este necesara transmiterea unei comisii rogatorii internationale.

Camelia Bogdan a insistat ca Tribunalul Bucuresti sa aduca la indeplinire acest ordin de confiscare prin emiterea unei comisii rogatorii prin care sa se solicite indisponibilizarea/confiscarea sumelor inscrise la credit si a dobanzilor aferente, cu atasarea informatiei prelucrate (cu valoarea de intelligence) obtinute pe calea informala de la Oficiul de recuperare a creantelor din cadrul MJ, cu mentiunea ca bunurile indisponibilizate servesc garantarea ordinului de confiscare.

Camelia Bogdan este tinta unei intense campanii de linsaj pe Antena 3, postul difuzand zilnic stiri si emisiuni despre presupuse incalcari ale legii savarsite de judecatoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: