politica

De ce ardelenii nu-i voteaza pe pesedisti. Vasile Dincu da vina pe Bucuresti: „Ne-au parasutat oameni aici care sa ne conduca”

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, candidat pe primul loc la Senat in judetul Cluj, a declarat miercuri ca, in ultimii ani, Transilvania a fost victima unui centralism venit de la Bucuresti.

„In ultimii 10-15 ani, Transilvania a fost si victima unui anumit tip de centralism venit de la Bucuresti, un centralism care a tinut mai ales de guvernele de dreapta”, a spus Vasile Dincu.

El a dat exemplul autostrazii Transilvania, demarat in urma cu 16 ani.

„Acum 16 ani, exact intr-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrarile autostrazii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci si prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapa, sa zicem asa. Au trecut 16 ani si autostrada Transilvania inca este neterminata, inca nu merge nicaieri. A pornit in toate directiile, dar circulam doar pe fragmente”, a declarat Vasile Dancu, la lansarea candidatilor PSD Cluj pentru Parlament.

El a spus ca si PSD a fost afectat de decizii „absurde” venite de la Bucuresti.

„Lansam astazi nu numai o lista si un program, ci si un vis al nostru, al social-democratilor din Transilvania, visul de a renaste relatia noastra cu electoratul, de a reface relatia noastra cu electoratul. (…) In ultima vreme, noi, aici, la Cluj, si in alte locuri, din cauze care uneori n-au tinut de organizatia noastra, am pierdut o parte din simpatia electorala, din simpatia electoratului, s-a rupt ceva in legatura noastra cu electoratul. Organizatiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucuresti, de oameni parasutati, trimisi aici sa conduca, fara sa aiba legitimitate interna in organizatiile noastre”, a mai declarat Vasile Dincu, citat de Agerpres.

Insa toti liderii PSD Cluj din ultimii 20 de ani au fost clujeni. Cel mai recent a fost scandalagiul Liviu Alexa, instalat in functie de Viorica Dancila.

Vasile Dincu este pe prima pozitie pe lista PSD Cluj pentru Senat, fiind urmat de Razvan Ciortea si de Claudia Anastase.

Pe primul loc pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputatilor se afla directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Patriciu Achimas-Cadariu, urmat de Alexandru Cordos, Ovidiu Sacara, Horea Chirtes, Cornel Itu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vasile dincu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago