politica

De ce avem atat de multe decese? Iohannis: „Din ultimii 30 de ani, 20 si ceva tara a fost condusa de PSD, care a avut o politica sanitara foarte proasta”

Presedintele Klaus Iohannis a aratat catre PSD, marti seara, cand a fost intrebat de un jurnalist despre cauzele numarului atat de ridicat de decese provocate de coronavirus.

„Explicatiile se regasesc in trecutul recent, din ultimii 30 de ani, 20 si ceva a fost condusa de PSD care a avut o politica sanitara foarte proasta. Nu vreau sa fac din asta o polemica politica. Drept pentru care sanatatea publica nu este la un nivel bun, la foarte multi parametri suntem in coada clasamentului. E trist, dar adevarat. De aceea am spus de la inceput ca trebuie pus accentul pe preventie si educatie.

Deocamdata nu am ajuns unde ne dorim. De aceea e nevoie de o reforma profunda, e nevoie de alt tip de guvernare decat in ultimii 30 de ani. PNL e singurul partid care poate veni cu alta politica, care poate face o reforma profunda, cu o larga majoritate in parlament dupa alegeri. Da, vom reusi si vom avea date mai bune la sanatate publica.

Din 27 de state care apar in ultima evidenta a cazurilor de Covid, la incidenta cazurilor pe ultimele doua saptamani, Romania e cred pe locul 19, deci nu stam chiar rau in comparatie cu alte state europene, dar la mortalitate suntem in prima parte a clasamentului si asta ma intristeaza. E importanta si partea preventiva, ca sa nu ajungem la spital, or pentru asta e nevoie de programe nationale”, a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

45 de secunde ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

15 minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

31 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

45 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago