De ce e atat de furios Medvedev. Fiul lui, Ilia, a fost deportat azi din SUA. Fostul presedinte promite razbunare: „Voi face totul pentru a-i face sa dispara”

externe

Ilia Medvedev, fiul fostului presedinte al Rusiei, Dmitri Medevedv, a fost deportat marti din Statele Unite. Furios, Medvedev senior s-a lansat intr-o serie de amenintari delirante, marti dimineata.

Fiul lui Medvedev a fost anuntat pe 5 iunie ca viza sa a fost anulata si ca are doua zile in care trebuie sa paraseasca teritoriul SUA. In varsta de 27 de ani, Ilia Medvedev se afla in Silicon Valley, California.

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev si-a exprimat marti intr-un mod virulent „ura” fata de „degeneratii” care vor „moartea” Rusiei, afirmatii ce ilustreaza rigidizarea tot mai pronuntata a unora dintre responsabilii de la Moscova in plina ofensiva rusa in Ucraina, relateaza AFP.

„Sunt adeseori intrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atat de dure. Raspunsul este ca ii urasc. Sunt niste nenorociti si degenerati”, sustine in mesajul sau Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

„Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atat timp cat voi fi in viata, voi face totul pentru a-i face sa dispara”, a afirmat fostul lider de 56 de ani, fara a preciza totusi cine este tinta declaratiilor sale. Dar, dupa cum noteaza in pagina sa web ziarul rusesc Kommersant, cel mai adesea el se exprima in mod negativ despre autoritatile Ucrainei, Uniunii Europene si SUA.

Medvedev, care a fost presedinte intre 2008 si 2012, si premier intre 2012 si 2020, este astazi vicepresedintele puternicului Consiliu al Securitatii Rusiei.

Luna trecuta, el denuntase sanctiunile economice „nebunesti” la adresa Rusiei.

La 30 mai, Dmitri Medvedev a amenintat pe contul sau din Telegram ca, in cazul unor lovituri cu rachete asupra unor orase rusesti, Rusia ar putea riposta, lansand atacuri cu rachete asupra „centrelor unde se iau deciziile criminale”, dintre care unele nu se afla la Kiev, aminteste in acest context antena rusa a BBC.

Medvedev a preluat functia de vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei in ianuarie 2020, dupa ce a pierdut functia de prim-ministru in favoarea lui Mihail Misustin. Aceasta functie a fost creata special pentru el, pana atunci neexistand postul de vicepresedinte al acestui organism, condus de insusi seful statului, Vladimir Putin, potrivit BBC in limba rusa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: