politica

De ce fuge Firea de o dezbatere cu Nicusor Dan. Cele 13 intrebari pe care Dan vrea sa le puna primaritei PSD

Nicusor Dan a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca sunt doua saptamani de cand tot reia „o invitatie catre primarul in functie de a avea o dezbatere 1 la 1 in fata bucurestenilor mijlocita, bineinteles, de canalele de televiziune”, dar „aceasta invitatie este sistematic refuzata”.

Nicusor Dan a afirmat ca „este foarte putin probabil ca dezbaterea 1 la 1, intre candidatul PSD si candidatul anti-PSD, sa aiba loc”. „Pe scurt, este foarte putin probabil ca dezbaterea 1 la 1, intre candidatul PSD si candidatul anti PSD, sa aiba loc, dar va rog pe dumneavoastra, ca reprezentanti ai opiniei publice, in interactiunile pe care o sa le aveti cu primarul PSD in functie, sa-i adresati aceste 13 intrebari”, spune Nicusor Dan.

„Sunt doua lucruri de care primarul PSD in functie vrea sa fuga si nu poate: sunt marile afaceri de coruptie si aveti aici: afacerea Parcul Verdi si licitatia celor 100 de tramvaie si mai sunt cateva: companiile municipale, o sa mai revenim asupra lor. Si, mai ales, asta ii intereseaza pe bucuresteni, rezultatele concrete ale acestui mandat.

De ce nu s-a reabilitat nicio linie de tramvai?

De ce nu s-a facut nicio parcare?

De ce chiar Primarul General, in conditiile in care noi avem o poluare a aerului uriasa, propune ca 400 de hectare de spatiu verde sa dispara din harta Planului Urbanistic General?

De ce nu s-a modernizat nici macar un kilometru de conducta de termoficare. De ce nu sa construit nicio gradinita, desi in programul electoral erau prevazute 20 de gradinite?

De ce din Spitalul Metropolitan, care s-a promis acum 4 ani, s-a realizat doar o macheta de plastic?

Aici este o minciuna care este propagata in spatiul public, bilantul marilor realizari ale consolidarilor cladirilor cu risc seismic se reduce la 6 cladiri. De ce o institutie cu un buget anual de un miliard de euro este in faliment?

De ce minte cand spune ca a absorbit un miliard de euro, cand a absorbit de 30 de ori mai putin?

Care este opinia si de ce niciodata primarul care a fost parte din 10 august, prin reprezentantii sai, nu si-a cerut niciodata scuze fata de bucuresteni si de ce nu a fost in stare sa colaboreze cu Guvernele pentru a realiza acele lucruri de care Bucurestiul are nevoie”, a mai adaugat Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

13 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

13 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

13 ore ago