De ce il uraste PSD atat de mult pe Dacian Ciolos. Lectia lui Ciolos: „In momentul ala poti sa schimbi o tara” – Video

politica

Intr-un discurs sustinut, marti,  la o lansare de carte, Dacian Ciolos a explicat simplu cum se poate iesi din „cosmarul” adus in ultimii doi ani de Regimul PSD si, mai ales, „cum se poate schimba o tara”.

„Multa lume are sentimentul asta de neputinta: ‘Dom’le, nu are rost sa ma implic pentru ca nu pot sa schimb lucruri in tara’. Sa stiti ca acelasi sentiment exista si sus la varf. Cand modifici o lege sau dai o hotarare de guvern ai cateodata sentimentul ca ai facut birocratie, doar. Daca decizia respectiva nu este conectata la niste realitati pe teren si la niste oameni care activeaza pe teren ai dat-o degeaba. Trece un an, trec doi, vin altii in loc si se anuleaza hotararea respectiva.

Dar atunci cand decizia respectiva vine pe fondul unor actiuni care in aparenta sunt marunte si fara impact si ele sunt puse cap la cap, in momentul ala poti sa schimbi o tara. Eu cred ca asta inseamna sa faci politica si asta ar insemna sa ne pese.

In ultimele luni m-am plimbat destul de mult prin tara, am organizat dezbateri cu comunitatile locale din Platforma Romania 100 si am discutat cu cei care acum sunt in comunitatile astea locale. Noi, cand am lansat platforma, am avut cateva zeci de mii de oameni care s-au inscris si ne bombardau cu mailuri sa le spunem ce sa faca, am inceput sa le trimitem inapoi email-uri si sa le spunem, ‘uite, sunteti 10-15-20-50 in orasul cutare, ia intalniti-va si discutati intre voi’. Si partea amuzanta si imbucuratoare a fost ca, intalnindu-ma cu ei, fiecare avea impresia ca in acel oras este singur. Cel care percepe ca lucrurile nu merg bine, dar fiind singur nu are putere sa schimbe lucrurile.

Si cand s-au intalnit 10-15-20 si-au dat seama, ei nu se cunoasteau, dar si-au dat seama ca gandeau la fel, aveau aceeasi perceptie despre ce se intampla si, dintr-o data, multitudinea asta de fracturi cu care ne-au obisnuit cei care sunt la putere, pentru ca daca acel divide et impera a fost vreodata de actualitate este mai mult ca oricand de actualitate acum, pana la nivel de individ.

Partea frumoasa este ca sunt atat de multi indivizi in Romania care cred ca singuri nu pot schimba nimic astfel incat daca oamenii acestia s-ar vedea unii pe ceilalti ne-am da seama nu doar ca traim intr-un cosmar, dar ca e suficient sa ridicam putin capul si ne trezim din cosmarul asta. Traim in cosmarul asta pentru ca am aplecat capul si ca ne e teama ca singuri nu putem schimba lucrurile”, a spus Ciolos.

Discursul a fost rostit la una dintre librariile Humanitas din Bucuresti, in in cadrul lansarii volumului „Orice om ii este teama. Un partid, doi ani si trei premieri”. Cartea a fost scrisa de Radu Paraschivescu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: