De ce le este frica? Mesaj panicard al conducerii Jandarmeriei cu o zi inainte de marele miting din 10 august

news

Seful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Romana, Marius Militaru, a indemnat, joi, participantii la protestul din 10 august sa se delimiteze de incitarile la violenta care au aparut in ultimele zile in spatiul public.

„Recomandam tuturor sa se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmatii care nu fac decat sa creasca riscul radicalizarii la adresa fortelor de ordine, cu scopul de a obtine o reactie”, a spus Militaru, intr-o conferinta de presa, la sediul Jandarmeriei Romane.

Militaru nu a precizat cum ar trebui sa aiba loc efectiv aceasta delimitare.

„Am mandatul institutional, autoritatile nu vor tolera asemenea atitudini si nu vor sta impasibile, nu vom accepta insubordonarea civica, actiuni violente care au ca scop destabilizarea ordinii de stat. Este important sa intelegem ca Jandarmeria nu se confrunta cu cetatenii. Rolul nostru este de a asigura siguranta participantilor. Nu suntem trupe pretoriene in serviciul discretionar al nimanui”, a mai sustinut Militaru.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a cerut participantilor sa nu impiedice fortele de ordine sa isi exercite activitatea, in situatia in care acestia vor interveni in cazul unor violente.

Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat „adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august” si i-a indemnat pe protestatari sa recurga la acte de violenta impotriva fortelor de ordine, a fost pus sub acuzare miercuri de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de instigare publica.

Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, el avand mai multe obligatii: sa nu foloseasca sisteme informatice ce au conexiunea de date activa (sa nu utilizeze Internetul); sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului de resedinta decat cu incuviintarea prealabila a DIICOT; sa nu acorde interviuri; sa nu participe la adunari publice; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Grosu pentru savarsirea infractiunii de instigare publica, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr. 535/2004, cu referire la art. 32 alin.1 lit.a) si c) din Legea nr. 535/2004.

Cauza este instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: