De ce nu avem autostrazi: „Sunt bani, dar nu avem ROABE, lopeti, HARLETI si barbati care sa lucreze”

news

Aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce in tara, in 2-3 ani, un milion de romani plecati in strainatate.

Si asta in conditiile in care, pe aceasta zona, avem astazi o capacitate de 1,2 – 1,3 miliarde de euro, dar nu avem roabe, lopeti, harlete si barbati care sa lucreze, a apreciat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, potrivit Agerpres.

„Pe un termen mai lung, acest domeniu ar putea sa absoarba forta de munca. Sute de mii ar putea veni sa lucreze. Pe aceasta zona noi avem o capacitate astazi de 1,2 – 1,3 miliarde de euro, pentru ca in rest nu avem roabe, lopeti, harleti si barbati care sa lucreze. Asta e capacitatea noastra. Daca am vrea sa facem un lucru, ca noi o sa avem mai multi bani decat capacitatea – nu este fier beton, ciment si asa mai departe, intre timp am redus fabricile. Acest document strategic sau acest plan national poate sa aduca un milion de oameni, poate, acasa in 2-3 ani”, a spus ministrul Rus, la postul de televiziune Digi 24.

Potrivit sefului de la Transporturi, documentul are nu numai implicatii economice, ci si valente sociale „masive”, in conditiile in care circa trei milioane de romani sunt plecati la munca in strainatate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: