De ce nu pleaca Grindeanu din fruntea ANCOM. A ajuns la un salariu lunar de 10.000 de euro

politica

Sorin Grindeanu a ajuns sa aiba un salariu de nu mai putin de 10.000 de euro ca presedinte al ANCOM. Grindeanu a lasat recent de inteles ca refuza propunerea lui Ciolacu de a face parte din conducerea PSD, situatie in care ar trebui sa plece de la ANCOM.

Grindeanu a avut anul trecut venituri nete de peste 528.000 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe luna, anunta hotnews.ro. In anul anterior, acesta incasase venituri nete de 156.802 lei. Astfel, Grindeanu a ajuns sa aiba un salariu aproape dublu fata de al presedintelui Romaniei, care incaseaza 27.000 de lei pe luna.

Numarul si salariile angajatilor din ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata comunicatiilor in valoare de peste 3,5 miliarde de euro, au crescut anul trecut, asa cum a promis de altfel Sorin Grindeanu, presedintele autoritatii. Cu 705 angajati, venitul mediu net lunar din aceasta institutie, incluzand diferite sporuri, a ajuns la aproape 10.000 de lei.

ANCOM nu este institutie bugetara, ci este o autoritate publica autonoma sub control parlamentar, finantata integral din venituri proprii, venituri pe care le obtine in cea mai mare masura de la operatorii de comunicatii prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotatie alocate.

Daca in 2018 institutia avea un total de 624 de angajati, venitul mediu net lunar, incluzand diferitele sporuri, fiind de 8.886 de lei, in 2019 numarul angajatilor a urcat la 705 persoane, iar venitul mediu net lunar la 9.684 de lei.

Fostul premier Sorin Grindeanu, ofertat de Marcel Ciolacu sa faca parte din conducerea PSD, a lasat marti de inteles ca nu are de gand sa revina la varful partidului cat timp in PSD predomina „populistii si conservatorii”. Unul dintre exponentii populistilor este foarte vocala Lia Olguta Vasilescu, pe care Ciolacu o doreste vicepresedinte al PSD.

„PSD se muta spre zona conservatoare. Poate si asta e explicatia pentru care am ajuns la 22%. Tot timpul in PSD au fost mai multe curente. Dar in 2017, 2018, 2019, toate celelalte curente au parut ca nu au mai existat in PSD si si-au facut loc populistii si conservatorii cu mesaje care nu sunt specifice unui partid de stanga. Una din explicatiile pentru care PSD si-a redus bazinul este si aceasta”, a declarat Grindeanu intr-un interviu pentru Digi24.ro.

Intrebat daca va reveni in PSD, Grindeanu a evitat sa dea un raspuns concret.

„Am spus ca ma intorc in PSD doar pe un proiect serios de stanga. In primul rand trebuie sa se faca o analiza de ce s-a ajuns in 2019 la acel scor, dar o analiza fara ura si fara razbunare.

M-a onorat invitatia lui Marcel Ciolacu si Paul Stanescu sa fac parte din conducere si le multumesc public pentru asta, dar mie nu imi trebuie functii. Functiile sunt trecatoare si nu asta ma face sa revin sau nu”, a mai spus Grindeanu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: