De ce nu s-a dus Tariceanu la Deveselu: „Ciolos primea ONORUL garzii, iar eu nu”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a dezvaluit marti motivul pentru care a refuzat sa participe la inaugurarea bazei de la Deveselu: orgoliul functiei sale.

Astfel, seful Senatului a explicat ca avea de gand sa participe initial, dar s-a razgandit in dimineata evenimentului, cand a vazut ca doar premierul Ciolos urma sa primeasca salutul Garzii de Onoare.

„In dimineata zilei respective, am aflat ca la Deveselu este o ceremonie organizata care prevede salutul Garzii de Onoare catre prim-ministru, care va fi acolo, dar eram si eu acolo. In ordinea ierarhica in stat, pana una ulta, presedintele Senatului este inaintea premierului, deci Garda trebuia sa dea onorul presedintelui Senatului”, a spus Tariceanu, la B1 Tv.

Seful Senatului a afirmat ca un alt motiv care l-a facut sa nu participe este faptul ca a aflat ca nu va putea sustine un discurs, ci doar premierul Dacian Ciolos.

” (Am aflat – n.r.) ca eu o sa am un loc foarte onorant – stau alaturi de primarul din satul Deveselu. Si atunci am spus ca daca eu sunt chemat acolo de marioneta, ca sa dau bine eventual la camere mai bine stau sa-mi vad de treaba, ca am ce sa fac. Pe scurt”, a mai spus senatorul.

Scutul antiracheta de la Deveselu, inceput in 2013 si finalizat anul trecut, in urma unei investitii de aproximativ 800 de milioane de dolari, a fost operationalizat in luna mai, la cinci ani de la finalizarea negocierilor Romania-SUA.

Au exitat numeroase critici cu privire la lista invitatilor pentru ceremonia de inaugurare, nefiind chemati cei care au participat la acele negocieri.

In cele din urma, dupa o disputa in spatiul virtual intre fostul premier Victor Ponta si Dacian Ciolos s-a ajuns la concluzia ca americanii-s de vina, Ambasada SUA fiind cea care a facut invitatiile la eveniment.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: