De ce PSD nu a fost inca exclus din grupul socialistilor europeni: „O spun cu subiect si predicat, ei au nevoie de 10 maini ridicate din Romania”

politica

Europarlamentarul PPE Siegfried Muresan a declarat sambata, la Sibiu, ca singurul motiv pentru care PSD mai este membru al socialistilor europeni este acela ca partidele socialiste sunt „la pamant” in Germania, „slabe” in Franta, Italia, in timp ce in Polonia sunt „aproape inexistenti”, transmite Mediafax.

„PSD este izolat, nu e nici credibil si nici competent. O spun cu subiect si predicat, PSD-ul inca este astazi membru al socialistilor europeni dintr-un singur motiv, datorita slabiciunii socialistilor europeni. Socialistii europeni sunt foarte slabi in multe tari europene in momentul de fata. Sunt la pamant in Franta, in ultimul sondaj in Germania sunt pe locul patru dupa partidul crestin democrat, dupa un partid de extrema dreapta si dupa ecologisti. Pur si simplu, in vremurile de astazi socialistii nu mai au solutii la problemele adevarate ale oamenilor”, a declarat, sambata, la Sibiu, liberalul Siegfried Muresan, la o dezbatere cu titlul „Summitul de la Sibiu (9 mai 2019) – prioritati si valori pentru viitorul Uniunii Europene”.

Eurodeputatul a mentionat ca socialistii europeni au nevoie de „10 maini ridicate din Romania”.

„Deci sunt la pamant in Franta, sunt slabi in Germania, slabi in Italia unde erau la 40% si in patru ani sunt la 18% acum, in Polonia sunt aproape inexistenti. Si doar aceasta slabiciune a socialistilor europeni tine PSD-ul acolo, pentru ca au nevoie de 10 maini ridicate din Romania”, a precizat Muresan.

Europarlamentarul Catalin Ivan, care a demisionat, la sfarsitul lunii septembrie, din grupul socialistilor din PE, a declarat ca plecat din grup pentru ca acestia nu au vrut sa excluda PSD din familia politica europeana.

Intrebat de ce socialistii europeni nu au luat o decizie privind excluderea PSD, Ivan a spus ca pentru grupul S&D din PE au fost mai importante „calculele politice”.

„Pentru ca si-au facut tot felul de calcule, probabil, si considera ca indiferent ce s-a intamplat pe 10 august, indiferent ce se intampla in Romania, indiferent cat de mult lupta Dragnea si ceilalti sa apere coruptii, pentru ei e mai important sa aiba cateva voturi din partea PSD in PE. Deci calculele politice au fost pentru socialistii europeni mai importante decat principiile si valorile pentru care au luptat atatia ani”, a explicat Ivan.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: