De ce risca 10 ani de inchisoare directorii de la fabrica de bere ruseasca a Carlsberg

externe

carlsberg, bere

Doi directori ai unitatii rusesti nationalizate a Carlsberg, Baltika Breweries, au fost retinuti saptamana trecuta si vor ramane in arest pana la 30 decembrie, fiind suspectati de frauda, potrivit Tribunalului districtual Viborg din Sankt Petersburg, relateaza Euronews.

Vestea evidentiaza dificultatile cu care se confrunta firmele occidentale care incearca sa paraseasca Rusia.

Fraudele de amploare in aceasta tara pot atrage o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare.

Procurorii sustin ca Denis Serstennikov si Anton Rogacevski – descrisi pe profilurile lor de pe LinkedIn ca fiind directorul general si vicepresedintele, juridic, al Baltika – au transferat ilegal unele drepturi de proprietate intelectuala catre Carlsberg, in momentul in care Rusia a preluat controlul.

Dupa ce cei doi angajati au fost retinuti, instanta a aprobat cererea Baltika de a desfasura procedurile cu usile inchise pentru a proteja secretele comerciale, au relatat agentiile de presa rusesti.

Moscova a preluat controlul asupra participatiei detinute de producatorul danez de bere la Baltika in luna iulie, luand firma sub „administrare temporara”.

Carlsberg a declarat ca Rusia incearca acum sa-si justifice preluarea prin „atacarea unor angajati nevinovati”, adaugand: „Acuzatiile raportate in presa rusa sunt false”.

Carlsberg a retras licentele care permiteau Baltika sa produca, sa comercializeze si sa vanda toate produsele grupului Carlsberg, inclusiv marcile internationale si regionale. Jacob Aarup-Andersen, CEO al Carlsberg Group a declarat ca nu va face nicio intelegere care ar face ca preluarea de catre Moscova sa para legitima.

Dar Baltika a dat in judecata Carlsberg in Rusia pentru a obtine dreptul de a continua sa foloseasca marcile comerciale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: