De ce s-a predat Niculae. Ar putea sa iasa repede din puscarie multumita lui Dancila. Ana Birchall explica

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, anunta ca miliardarul Ioan Niculae are sanse mari sa fie eliberat in curand din puscarie desi abia a fost condamnat la 5 ani cu executare. Birchall aminteste ca fostul premier PSD Viorica Dancila i-a blocat propunerile privind inasprirea conditiilor pentru eliberarea conditionata.

„Regret sa va stric petrecerea si sa spulber euforia data de intoarcerea de bunavoie a domnului Ioan Niculae. Personal cred ca s-a intors de bunavoie pentru ca este foarte probabil ca destul de curand sa faca cerere de liberare conditionata iar asa cum este acum legislatia probabil ca are sanse sa ii fie si aprobata! Asa cred eu ca se explica de ce s-a predat de bunavoie: ca sa ceara imediat liberarea conditionata! Sper sa ma insel!

Are sens sa mai intreb care ar fi fost situatia daca doamna Dancila nu ar fi blocat propunerile mele de modificare a conditiilor pentru acordarea eliberarii conditionate?? Doamna Dancila le-a blocat tocmai pentru ca se aplicau si in cazurile de coruptie, in schimb mi-a mai facut mie o cerere de remaniere din functia de ministru al justitiei!”, a scris Birchall pe Facebook.

Ioan Niculae a executat deja fractia de o treime, impusa in cazul detinutilor care au varsta de peste 60 de ani, sustine avocatul acestuia, Adrian Georgescu pentru G4Media.ro.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primita de omul de afaceri inseamna aproximativ 600 de zile, considerate deja executate in urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mita la PSD” a explicat avocatul. „La momentul la care va incarcerat, probabil dosarul sau va fi luat in discutie de comisia de liberari conditionate de la penitenciar”, a precizat Georgescu.

Potrivit procedurilor, daca primeste unda verde de la comisia inchisorii, ultimul cuvant il va avea instanta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: