De ce s-au oprit atacurile cu rachete ale Rusiei in Ucraina? Seful directiei ucrainene de informatii explica

externe

Directia de Informatii a Ministerului ucrainean al Apararii considera ca Federatia Rusa se pregateste pentru urmatorul atac cu rachete la scara larga, adunand rachete, cautand noi tinte si adunand informatii, potrivit lui Vadym Skibitsky, adjunctul directiei, citat de Ukrainska Pravda.

Skibitsky a fost intrebat despre „pauza” in atacurile cu rachete ale Rusiei, daca Federatia asteapta ceva.

„In primul rand, se aduna informatii noi despre infrastructura care a fost vizata anterior. In al doilea rand, este o abordare clasica: ei studiaza regiunile si tintele care vor fi atacate. In cele din urma, rachetele sunt pregatite. Acest lucru necesita timp. Tinand cont de faptul ca rezervele de rachete ale Rusiei scad, fortandu-o sa foloseasca rachete vechi, produse de sovietici, este necesara intretinerea inainte de a le utiliza”.

Potrivit lui Skibitsky, rusii folosesc vechile rachete Kh-22, dintre care multe au explodat in aer fara sa ajunga vreodata la tinta.

Skibitsky a raportat ca fortele ruse isi folosesc rezerva strategica printre munitiile speciale, deoarece „trebuie sa ramana intotdeauna o rezerva de 30%”.

„Ne dam seama dupa resturile rachetelor folosite ca au fost produse in acest an. Asta inseamna ca sunt folosite imediat dupa fabricare. Cat timp va dura aceasta rezerva depinde in intregime de productie, care a scazut in comparatie cu perioada antebelica, dar, din pacate, Federatia Rusa este capabila inca sa produca rachete de croaziera si alte tipuri de arme folosite in Ucraina, ocolind sanctiunile economice”.

Skibitsky a mai informat ca Rusia a transportat munitie de pe teritoriul Belarus: „In ultimele 2 luni, Rusia a transportat munitie de artilerie de 122 mm si 152 mm”, insa nu exista niciun indiciu ca ar fi transportat rachete OTR-21 Tochka din Belarus.

Skibitsky presupune ca Rusia are suficiente rezerve pentru a porni atacuri cu propriile arme, insa, in acelasi timp, negociaza pentru furnizarea de arme din alte tari.

In special, acest lucru se aplica sistemelor de lansare de rachete multiple, cum ar fi Smerch si Uragan, deoarece productia in Rusia nu este larg raspandita, ceea ce duce la deficit.

Potrivit informatiilor directiei, Rusia a avut negocieri cu Iranul in ceea ce priveste reaprovizionarea arsenalului de rachete balistice al tarii: „Exista proiecte de acord intre Rusia si Iran, dar nu a avut loc inca nicio aprovizionare”.

Incepand cu 10 octombrie, Rusia a lansat atacuri cu rachete la scara larga asupra infrastructurii Ucrainei, dar si casele civililor par adesea a fi tinte ale rachetelor sau dronelor rusesti.

Prin aceste atacuri, Rusia incearca sa „convinga” Ucraina „sa se aseze la masa negocierilor”, dar Ucraina nu se lasa manipulata.

Rusii au efectuat atacuri cu rachete la scara larga asupra Ucrainei in 10 octombrie, 31 octombrie, 15 noiembrie si 23 noiembrie. Ca urmare a atacului asupra infrastructurii energetice din 18 octombrie, doua centrale termice au fost avariate semnificativ si trei angajati ai uneia dintre unitati din Kiev au fost ucisi.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: