news

De ce se grabesc sa macelareasca Codul Penal. Un fost presedinte CJ tocmai a primit ani grei de puscarie pentru coruptie

Fostul presedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost condamnat luni de catre Tribunalul Bihor la 8 ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si infractiuni de coruptie, anunta Agerpres.

Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Bihor, Alexandru Kiss, este acuzat de spalare a banilor in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice, luare de mita si trafic de influenta in forma continuata. Instanta a dispus si confiscarea sumei de 3,2 milioane de euro, jumatate de la Kiss Alexandru si jumatate de la Bojtor Vilmos Laszlo.

Potrivit solutiei publicate pe site-ul Curtii de Apel Oradea, in acelasi dosar au mai fost condamnati pentru infractiuni de coruptie si Bojtor Vilmos Laszlo si Beniamin Rus. In cazul celorlalti trei – Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo si Gheorghe Ioan Roatis – a incetat procesul penal, faptele fiind prescrise.

Bojtor Vilmos Laszlo, judecat in dosar pentru complicitate la luare luare de mita, spalarea banilor in forma continuata si trafic de influenta in forma continuata, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, Beniamin Rus, patronul firmei Selina, a primit 4 ani de inchisoare cu executare pentru spalare a banilor in forma continuata.

Pe 2 iunie 2015, DNA a informat ca in perioada 2003 – 2008, inculpatii Kiss Alexandru, Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Roatis Gheorghe Ioan, Rus Beniamin si fostul patron al Complexului Lotus Center – Alexander Mudura, decedat intre timp, ar fi conceput mecanisme complexe prin intermediul carora acestia ar fi obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 4.312.847 euro.

Potrivit procurorilor DNA, 300.000 de euro ar fi venit dinspre firma Keviep, alti 802.375 de euro dinspre Selina, iar alti 3.210.472.21 euro de la un furnizor de carbune de import pentru CET Oradea.

Totodata, procurorii anticoruptie au mai estimat ca prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre inculpatul Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, in cadrul celor doua proceduri de vanzare de terenuri pentru cartierul Luceafarul, Consiliul Judetean Bihor ar fi fost prejudiciat cu circa 6.126.219 de euro.

Astfel ca sechestrul asigurator a fost instituit pentru acoperirea sumelor de 4.312.847 euro plus 6.126.219 euro, adica peste 10,4 milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

O oră ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

9 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

10 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

10 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

10 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

6 ore ago