De ce toata lumea tace. Badalau la Curtea de Conturi, marea bataie de joc la adresa profesionistilor si a tinerilor din Romania

opinii

Niculae Badalau, un individ primitiv si retrograd, condamnat in trecut pentru gainarii si cu o avere dobandita pe cai cel putin dubioase, ajunge in fruntea unei institutii esentiale a statului roman intr-o tacere aproape generala. Cum este posibil asa ceva?

Nu exista nicio reactie publica de revolta din partea fortelor anti-PSD din Parlament, de obicei foarte active cand e vorba de analfabetii promovati de acest partid pe inalte functii publice. Explicatia este simpla, toate partidele din Parlament au ajuns la o intelegere privind impartirea functiilor de conducere din mai multe institutii publice, mai fiecare obtinand cate o pozitie, fie ca este vorba de Curtea de Conturi, ANRE, ASF sau CNCD. Ponta a fost de acord cu Badalau la Autoritatea de Audit, aflata la Curtea de Conturi, pentru ca tata socru Ilie Sarbu a primit si el functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Iar PNL a fost de acord cu ambele nominalizari pentru ca Nicu Marcu de la PNL a fost sustinut de PSD si Pro Romania la sefia ASF.

O negociere ca la piata intre partide care clameaza fiecare necesitatea eliberarii institutiilor publice de sub domnia politrucilor. Insa sustinerea acordata lui Badalau depaseste chiar si acest cadru jos al targuielii politice, fiind o sfidare scuipata in fata oricarui roman onest si a oricarui profesionist din institutia pe care Badalau o va conduce.

PSD, in special Ciolacu, il trimite pe Badalau la Curtea de Conturi pentru a scapa de fapt de el din partid. Ciolacu face astfel mult declamata „reforma” in PSD pe banii nostri, el curata partidul de baronii carora le place sa urineze pe alti romani trimitandu-i in functii unde aceiasi romani ii vor plati cu salarii si mai mari decat in Parlament.

Mai mult decat atat, ce semnal de modernizare a statului si de sustinere a profesionistilor da din nou PSD? Functionarii de la Curtea de Conturi, multi cu scoli grele si specializati in institute din Europa, vor trebui sa stea drepti si sa asculte indicatiile unui individ semianalfabet, cu un limbaj de interlop si cu cazier pentru gainarii. Un individ condamnat pentru furt va explica unor oameni cu cariere muncite din greu cum sa isi faca treaba.

Zecile de mii de tineri romani care sunt acum in facultati cum privesc ei oare la promovarea de catre PSD a badalaului? Sa regrete ca nu au badalit si ei prin partide la petreceri cu manele ca sa ajunga la salarii de peste 5.000 de euro in statul roman sau sa plece intr-o foarte mare viteza din aceasta tara imediat dupa ce isi vor definitiva studiile? Poate le raspunde domnul Ciolacu, mare patriot, fiu de aviator.

Vedem asadar foarte clar cum si noua conducere a marelui partid PSD badaleste in continuare Romania. Asa arata marea reforma a PSD: un borfas este scos din politica pentru a fi trimis pe un salariu dublu tot la stat unde va face mai putin decat nimicul pe care il facea inainte.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: