De ce trebuie ca USR sa intre la guvernare. Stelian Ion a gasit solutia pentru desfiintarea Sectiei Speciale, nu este nevoie de OUG

politica

Deputatul USR Stelian Ion argumenteaza, intr-un mesaj publicat pe grupul intern al USR, de ce trebuie ca formatiunea sa intre la guvernare. Dam Barna a anuntat, luni, ca o decizie in acest sens va fi luata de conducerea USR in aceasta seara.

„Putem alege sa luptam in continuare, sa fim in centrul actiunilor de lupta anti PSD, dar de data aceasta cu munitie chiar din Guvern, sau putem alege sa fim spectatori la piesa in care altii salveaza sau incearca sa salveze justitia/democratia. Parerea mea este ca gresim daca stam pe margine”, spune Stelian Ion, in conditiile in care conducerea USR a sustinut pana acum ca nu doreste sa intre la guvernare decat in urma unor alegeri anticipate.

„Eu cred ca ar trebui sa ne asumam cateva portofolii, cel putin justitia si mediul. Nu putem lasa aceste domenii pe mana altora. Sigur, ne vor pune bete in roate, nu putem da OUG-uri pe justitie, dar putem folosi asumarea raspunderii guvernului pentru un pachet legislativ f. bun pe aceste domenii”, mai spune Stelian Ion.

Mesajul integral al lui Stelian Ion

„Romania a fost facuta din oameni care n-au stat deoparte. Ne-am luptat crancen timp de trei ani de zile in Parlament pentru a ne salva justitia si democratia. Acum Dragnea e la locul sau, PSD-ul a fost infrant la europarlamentare, iar Dancila a fost exmatriculata. Lumea are de la noi asteptari enorme si nu mai are rabdare.

Putem alege sa luptam in continuare, sa fim in centrul actiunilor de lupta anti PSD, dar de data aceasta cu munitie chiar din Guvern, sau putem alege sa fim spectatori la piesa in care altii salveaza sau incearca sa salveze justitia/democratia. Parerea mea este ca gresim daca stam pe margine. Nu putem lasa PNL-ul de capul sau. Trebuie sa fim acolo. Asta a fost votul din 26 mai! Lumea ne vrea acolo.

Eu cred ca ar trebui sa ne asumam cateva portofolii, cel putin justitia si mediul. Nu putem lasa aceste domenii pe mana altora. Sigur, ne vor pune bete in roate, nu putem da OUG-uri pe justitie, dar putem folosi asumarea raspunderii guvernului pentru un pachet legislativ f. bun pe aceste domenii. Sa intri acum la guvernare pare un gest nebunesc, dar care este partidul cel mai curajos din Parlament? PNL-ul? Daca trece un asemenea pachet, am facut o treaba excelenta, daca nu trece de parlament si se adopta o motiune de cenzura macar plecam cu fruntea sus ca ne-am luptat si incercam anticipate.

Ramanand cuminti pe margine in urmatoarele zile se va vorbi doar despre PNL, Iohannis, iar noi vom fi considerati ca aia guralivi si lasi. Iohannis va fi presedintele care a alungat PSD de la guvernare, PNL va fi partidul matur, responsabil, care pune interesul tarii mai presus de interesele proprii si care isi asuma curajos guvernarea, iar noi ne vom uita nauciti de pe margine.

Asa ca ar trebui sa mergem la Cotroceni cu propunere de premier sau macar cu propunere de ministri pt justitie/mediu. Mandatul trebuie sa fie unul clar, cu foaie de parcurs bine stabilita:

alegerea primarilor in 2 tururi,
desfiintarea SS si alte masuri pe justitie,
abrogarea legii recursului compensatoriu,
eliminarea pensiilor speciale,
eliminarea PNDL-ului,
corectarea sau abrogarea Codului administrativ,
corectarea aberatiilor generate de OUG 114
stoparea defrisarilor
pregatirea legislatiei pt. alegeri anticipate.

Din acest guvern nu pot face parte persoane fara pregatire, cu probleme de integritate, sau sustinatori ai USL-ului de trista amintire. Daca vom fi refuzati lumea va intelege ce jocuri se fac…

Eu stiu ca USR este un partid curajos, nu molau. Trebuie sa jucam tare, sa turam motoarele la maxim, sa intram la rupere. Asta asteapta lumea de la noi, nu sa stam scolareste in banca, asteptand sa ne vina randul. Am trimis acest punct de vedere catre membrii CP, ne vom consulta luni seara si vom trage niste concluzii, dar cred ca subiectul este foarte important si conteaza parerea tuturor membrilor. Asadar, ce ziceti, alegem sa stam de o parte, sau intram in ring?”

Mai mult despre:


Comentarii: