De ce va fi respinsa Dana Garbovan. Rares Bogdan: „Presedintele Iohannis nu poate sa treaca cu vederea asa ceva”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bpgdan, anunta ca presedintele Iohannis „nu poate sa treaca cu vederea faptul ca „doamna Garbovan a criticat si organizarea referendumului din 26 mai. Si cate si mai cate!”. „Doamna Garbovan a fost una dintre navele-amiral ale pulverizarii rapoartelor critice ale GRECO, considerandu-le ‘vadit subiective’, pline de ‘erori grosiere’, ‘partinitoare’, ‘superficiale’, ‘analize eronate’”, subliniaza Rares Bogdan.

„Tupeul doamnei Garbovan este maxim. Dovedeste o memorie selectiva a propos de pozitiile sale referitoare la OUG 13, PSD etc. Cine acuza DNA de „derapaj”, in februarie 2017, dupa ce procurorii au deschis dosar pentru adoptarea OUG 13, nu doamna Garbovan? Si ce sa vezi, imediat, Tariceau a atacat-o la CCR. Iar bratul lung de la CCR a stabilit, in acelasi februarie (ce repede s-au miscat, trebuia aparat Iordache!!), ca ancheta este ilegitima, abuziva, ca a adus „o stare de tensiune” si „o presiune psihica” asupra Guvernului, care a avut ca efect „descurajarea/intimidarea” acestuia de a legifera. Va amintesc ce viza ancheta DNA:

*Favorizarea faptuitorului
*Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului
*Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri
*Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri
*Fals intelectual

I-am mirosit ambitia inca din 2017-2018. Am spus primul, raspicat, in emisiunile mele, ca este vazuta drept solutie pentru MJ, banuiam ca mizele ei depasesc afirmatiile care ajutau, pur si simplu, PSD-ALDE sa confiste justitia. Voit sau nu, nu stiu, dar era limpede pentru mine ca este un as din maneca mizerabila a Coalitiei.

Totodata, doamna Garbovan a fost una dintre navele-amiral ale pulverizarii rapoartelor critice ale GRECO, considerandu-le „vadit subiective”, pline de „erori grosiere”, „partinitoare”, „superficiale”, „analize eronate”. GRECO critica Sectia Speciala pentru Magistrati, sustinuta de doamna Garbovan, folosirea excesiva a OUG, dar si tentativa de dezincriminare a unor fapte penale, care ar submina lupta impotriva coruptiei.

Va amintesc ca doamna Garbovan a criticat si organizarea referendumului din 26 mai. Si cate si mai cate!! Despre ce vorbim aici? Cum sa treaca cu vederea presedintele Romaniei asa ceva? Sunt convins ca NU o va accepta. Daca doamna Garbovan a pus umarul (sa zicem ca involuntar) la intoarcerea Justitiei in anii 2003-2004, presedintele Iohannis si-a riscat mandatul pentru a bloca tentativele odioase de a o confisca in folos politic. A iesit in strada deoarece Romania era pe punctul de a fi acaparata de un grup infractional organizat!

De asemenea, in timp ce seful statului cerea un pact national pentru Justitie, doamna Garbovan il sabota: ‘Propunerea Presedintelui Klaus Iohannis de a include problema justitiei intr-un «acord/pact national» pe care sa-l semneze toate partidele, este pur si simplu demagogie si folosirea – pentru a cata oara? – a subiectului justitiei in scop electoral si populist’.

Iar Dancila are lipsa de decenta sa o propuna pe Garbovan la Justitie!! Sfidare fara margini!”, scrie Rares Bogdan pe Facebook.

Si vicepresedintele PNL Gigel Stirbu critica propunerea facuta de social-democrati pentru conducerea Ministerului Justitiei, sustinand ca Dana Girbovan a dat declaratii de presa pozitive si umile fata de acte normative propuse de PSD – ALDE.

„Ce nu i-a reusit lui Liviu Dragnea acum doi ani jumatate, sa o numeasca pe Dana Girbovan in fruntea Ministerului Justitiei, ii iese acum, in august 2019, prin schimbarea Anei Birchall, prin controversata decizie CEx al PSD, culmea, pe data de 23 august. 23 august, fosta zi nationala a Romaniei, acum 30 de ani, poate fi considerata o zi de trista amintire acum, si mai mult, dar si un nou reper pentru faptul ca PSD este demnul urmas al Partidului Comunist Roman, prin mostenirea si aplicarea vechilor metehne tributare. Cum poate PSD, in anul 2019, sa desemneze un ministru al Justitiei doar pentru faptul ca a aservit si a dat declaratii de presa pozitive si umile vizavi de ordonantele de urgenta promovate de PSD – ALDE, care au fost, de fapt, doar legi strambe in domeniul Justitiei, impotriva garantarii drepturilor si libertatilor fundamentale”, afirma Stirbu, intr-un comunicat transmis vineri.

El arata ca, in februarie 2017, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar privind adoptarea si, ulterior, abrogarea controversatei OUG 13, Dana Girbovan califica ancheta DNA drept „un derapaj” si cerea „o analiza serioasa la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj”.

De asemenea, deputatul PNL precizeaza ca Dana Girbovan a criticat si organizarea referendumului pe justitie din 26 mai, despre care a spus ca ii aminteste de „comunism”.

Gigel Stirbu sustine ca PSD se ocupa de platit polite prin propunerea Danei Girbovan la Ministerul Justitiei.

„In loc ca macar in ceasul al doisprezecelea Guvernul actual sa se ocupe de problemele care ii impovareaza pe cetatenii romani, sa accelereze toate procedurile privitoare la absorbtia de fonduri europene, sa nu pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folositi pentru o infrastructura moderna, pentru spitale regionale, care pot sa fie folositi pentru modernizarea institutiilor de invatamant, PSD se ocupa de platit polite. Dupa ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un dusman al Romaniei ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu

este alta decat sa incerce, in continuare, sa blocheze Justitia sa isi faca treaba. Este evident pentru romani faptul ca acest Guvern si majoritatea PSD – ALDE nu vor, cu disperare si dispret, decat sa isi bata joc de cetateni si sa puna in aplicare doar decizii si numiri controversate, pentru a-si scapa pielea in fata justitiei, de abuzurile abominabile pe care le-au savarsit in ultimii ani”, conchide deputatul PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: