De ce vor amnistie? Unul dintre partenerii lui Dragnea, primar PSD in Teleorman, tocmai incaseaza o lovitura dura din partea legii. Afaceri cu Tel Drum

politica

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat, luni, ca a constatat starea de incompatibilitate in cazul primarului din Zimnicea, Petre Parvu (PSD).

Inspectorii de integritate au constatat existenta conflictului de interese administrativ in cazul lui Petre Parvu (foto, primul din stanga).

„In perioada detinerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestari servicii si de lucrari), precum si facturile aferente contractelor incheiate intre Primaria orasului Zimnicea si SC Tel Drum SA Alexandria (societate comerciala care a avut incheiat un contract de inchiriere si un contract de comodat cu persoana evaluata, avand ca obiect un imobil proprietatea acestuia)”, se precizeaza intr-un comunicat al ANI.

Celebra firma Tel Drum, infiintata si privatizata dubios la initiativa lui Dragnea, a inchiriat, pe 14 iulie 2005, o garsoniera de la primarul orasului Zimnicea, Petre Parvu. Chiria lunara: 1.000.000 de lei. Contract valabil pana in 2015.

Petre Parvu a recunoscut, intr-un interviu pentru EVZ din 2013, existenta contractului de inchiriere cu Tel Drum : „Am incheiat contractul cu Tel Drum, pentru ca ei sunt proprietarii Radio Z, care n-avea unde sa functioneze!”. Apoi, primarul s-a aratat surprins de prevederea din contract, potrivit careia chiria lunara este de un milion de lei. „Lunar de un milion de lei? Nu e asa. Poate pe an, doamna!”. Imediat, edilul a subliniat: „N-am primit niciun ban, niciodata!”. Cu toate acestea, el spune ca nu a invocat niciodata clauza contractuala potrivit careia avea dreptul sa primeasca 0,15 la suta penalitati pentru fiecare zi de intarziere, in caz de neplata a chiriei lunare: „Nu le-am cerut sa plateasca penalitati”. Contractul ii dadea dreptul la reziliere in caz de neplata a chiriei timp de trei luni consecutiv: „Nici n-am reziliat contractul cu Tel Drum”. Intrebat de ce a incheiat contract cu o firma care presteaza lucrari pentru Primaria pe care Parvu o conduce, edilul a fost de-a dreptul stupefiant: „De ce am incheiat contractul? De dracu’, ca n-am avut de lucru! Si asta a fost prostia mea!”.

Tel Drum SA este o firma de constructii celebra pentru presupusele legaturi cu Liviu Dragnea. Firma Tel Drum a apartinut pana in 2002 Consiliului Judetean Teleorman. In 2002, cand Liviu Dragnea era presedintele CJ Teleorman, Tel Drum a fost privatizata. Unicul actionar al firmei a devenit Marian Fiscuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre actionari pe doi fosti colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu si Mugurel Sorin Gheorghias. Marian Vanghelie a lansat in spatiul public acuzatii privind presupusul control total exercitat de Dragnea asupra firmei, dar liderul PSD a negat mereu aceste acuzatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: