De fapt PSD a taiat pensiile in acest an. Calcule prezentate de Ludovic Orban: „Pensia medie a scazut in Romania”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD ca a taiat in acest an pensiile, in conditiile in care social-democratii isi asumasera, prin programul de guvernare, o crestere de 8% a pensiilor, de la 1 ianuarie 2018.

„Anul acesta PSD a taiat pensiile, pentru ca daca ar fi aplicat formula de crestere a pensiilor care exista si exista in legislatie, in mod normal pensiile trebuiau sa creasca de la 1 ianuarie cu 8%. Asta insemna pe punctul de pensie 12 luni ori 8% – 9%, or, ei au crescut punctul de pensie cu 10% de la 1 iulie, iar pentru primul trimestru, pentru prima data de multi ani de zile, pensia medie a scazut in Romania, raportat la ultimul trimestru al anului 2017”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seara la B1 Tv.

Presedintele PNL a mai spus ca pensionarii resimt in buzunare cresterea ratei inflatiei la 5,4% deoarece aceasta a dus la o scumpire a alimentelor.

„Rata inflatiei a fost de 5,4%, in realitate, aceasta e valabila pentru toate produsele si serviciile de la nivelul economiei, dar daca analizezi cresterea preturilor pe ceea ce se numeste cosul zilnic, in special cosul zilnic al pensionarului, in jur de 9% este estimarea facuta pe mancare, medicamente, energie electrica, gaze”, a completat liderul liberal.

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri noul proiect al Legii Pensiilor. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, la finalul sedintei Executivului, ca nicio pensie nu va scadea dupa recalculare, ca nu se modifica varsta standard de pensionare si nici stagiul de cotizare. Aceasta a adaugat ca impactul financiar al legii va fi in 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmand sa ajunga in 2022 la 81 de miliarde de lei.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: