De frica ucrainenilor, doua aeroporturi din Moscova si-au suspendat operatiunile, joi dimineata

externe

Aeroporturile Domodedovo si Vnukovo din Moscova si-au suspendat operatiunile timp de peste doua ore si jumatate joi dimineata, din motive de securitate, a anuntat Rosaviatia, agentia federala a aviatiei civile din Rusia, potrivit EFE.

Inchiderea temporara a acestor doua aeroporturi, situate la sud de capitala rusa, a coincis cu doborarea de catre apararea antiaeriana rusa a doua drone care se indreptau spre Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat pe Telegram ca unul dintre aparate a fost doborat in regiunea Kaluga, la aproximativ 200 de kilometri sud de capitala rusa, iar celalalt pe soseaua de centura, la aproximativ 50 de kilometri de Moscova, in districtul Odintovo.

Potrivit Rosaviatia, in intervalul de timp in care cele doua aeroporturi au fost inchise, zece aeronave au fost redirectionate catre alte terminale aeriene.

Atacurile cu drone asupra capitalei ruse au avut loc cu o anumita regularitate in ultimele saptamani.

„Razboiul revine treptat pe teritoriul Rusiei, in centrele sale simbolice si in bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural si absolut just”, a avertizat presedintele ucrainean Volodimir Zelenski la 30 iulie. aminteste Agerpres.

Rusia a afirmat mai devreme joi ca a doborat 13 drone ucrainene, dintre care 11 in apropiere de Crimeea (anexata) si doua care se indreptau spre Moscova, intr-un moment in care teritoriile controlate de Rusia sunt tinta unor atacuri tot mai frecvente, noteaza AFP.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: