De la 1 ianuarie prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii francezi intre 18 si 25 de ani, anunta Emmanuel Macron /”Este o mica revolutie a preventiei”, a comentat presedintele Republicii

externe

Emmanuel Macron a anuntat joi, 8 decembrie, ca prezervativele vor fi gratuite in farmacii pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, de la 1 ianuarie 2023. „In farmacii, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii intre 18 si 25 de ani. Va incepe de la 1 ianuarie. Este o mica revolutie in materie de preventie „, a declarat presedintele in timpul unei sesiuni a Consiliului National de Reforma dedicata sanatatii tinerilor la Fontaine-le-Comte, in apropiere de Poitiers (Vienne) potrivit lemonde.fr.

Prezervativele au fost deja rambursate de Serviciul de Securitate Sociala pe baza de prescriptie de la un medic sau o moasa de la 10 decembrie 2018, un instrument suplimentar pentru a lupta impotriva SIDA si a infectiilor cu transmitere sexuala. Masura se refera la livrarea de cutii de 6, 12 sau 24 de prezervative in farmacii, detaliase atunci Ministerul Sanatatii.

Doua marci de prezervative, Eden si Get out covered!, sunt decontate in prezent pana la 60% de Medicare, restul de 40% fiind acoperit de asigurarea de sanatate complementara, pentru cei care o au.

In sens mai larg, Emmanuel Macron a considerat ca „in privinta sanatatii sexuale” a tinerilor, „avem o adevarata dezbatere”. El a mentionat in special vaccinarea adolescentilor – fete si baieti – impotriva infectiilor cu papilomavirus, legate de aparitia mai multor cancere.

„Nu suntem buni” in materie de educatie sexuala

„Este o munca imensa de informare. Trebuie sa-i intoarcem la scoala si vom face aceasta investitie.” a pledat el. „Eu nu exclud ca noi sa mergem spre vaccinarea obligatorie atunci cand toate acestea vor fi realizate si cand vom avea recomandarile oamenilor de stiinta”, a insistat seful statului.

In ceea ce priveste educatia sexuala, „nu ne pricepem la asta. Realitatea este foarte, foarte departe de teorie. Trebuie sa ne reformam mult mai bine profesorii pe aceasta tema, trebuie sa ii sensibilizam pe acesti profesori”, a spus Macron.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: