De la caldura din Ateneu, Nastase isi bate joc obscen de protestatarii din frig: „Plecasera de sub podoabele calului lui Carol I”

politica

Fostul premier PSD Adrian Nastase comenteaza, intr-o postare pe blog, ironizeaza obscen protestul celor cateva sute de oameni care au inghetat in preajma Ateneului Roman in timpul ceremoniei pentru marcarea Presedintiei romane a Consiliului UE. „Cand s-a terminat ceremonia, afara ningea. Cei cateva zeci de protestatari plecasera de sub podoabele calului lui Carol I”, scrie Nastase pe blog.

„M-am bucurat ca, cel putin, aparentele au fost salvate prin participarea presedintelui Johannis la aceasta manifestare organizata de guvern. Discursurile oficialilor romani-corecte, echilibrate. Discursurile presedintilor Tusk si Tarjani – scrise cu suflet, emotionante. Discursul lui Juncker (obosit si plictisit) – fad, de cancelarie, fara «touch»”, scrie Adrian Nastase.

El spune ca a intalnit si persoane care inca isi aduc aminte de contributia Guvernului pe care l-a condus la realizarea aderarii la UE si ca s-a intretinut si cu unii dintre oficialii straini, printre care si Frans Timmermans, pe care afirma ca l-a cunoscut bine in urma cu mai multi ani.

„Dupa discursuri, au fost prezentate doua pelicule video. Una dintre ele evoca, emotionant, o Romanie pe care iti doresti sa o cunosti mai bine. Impresionanta prezentatoarea-o tanara de 10 ani”, comenteaza fostul premier. Informatii vehiculate inca de joi seara sustineau ca fetita care apare in clip ar fi fiica Ancai Alexandrescu, fosta sa consiliera si actual consilier onorific al premierului Dancila.

Adrian Nastase se refera si la protestul desfasurat simultan cu ceremonia, in apropierea Ateneului, precum si la mesajul proiectat in timpul evenimentului, „Noi vrem in UE, PSD vrea in Rusia”.

„Cand s-a terminat ceremonia, afara ningea. Cei cateva zeci de protestatari plecasera de sub podoabele calului lui Carol I. Cred ca nimeni nu a inteles mesajul lor proiectat pe Palatul Regal, «Noi vrem in UE, PSD vrea in Rusia». Poate ca frigul genereaza unele dereglari de judecata. Din cate stiu, suntem in UE. In Rusia nu avem cum sa intram, chiar daca am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturala. S-ar putea insa ca Dacian Ciolos, care i-a vizitat, sa le fi spus ca PSD a fost determinant in ceea ce priveste aderarea la UE, iar cei care vor sa intre si chiar intra in Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo”, comenteaza ironic fostul premier.

Printre cei care au participat joi seara la protestul pro-Europa s-au numarat filosoful Mihai Sora, pianistul Dan Grigore, scriitorul Nicolae Prelipceanu, istoricul Andrei Oisteanu, regizorul Stere Gulea si actrita Oana Pellea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: