De la Manda si Serban Nicolae, la Romascanu. Scurta istorie a obscenitatilor lansate de la varful PSD

analize

Obscenitatile lansate de Lucian Romascanu, vineri, in sediul central al PSD, la adresa jurnalistilor invitati tot de catre PSD, nu reprezinta o noutate pentru comportamentul public al acestui partid. Romascanu nu este nici primul si nu va fi nici ultimul dintr-un lung sir de pesedisti cu comportament public dezgustator.

”O sa primeasca o p… in c… toti”, a spus nervos Romascanu, intr-o conversatie cu o angajata a biroului de presa al PSD, care s-a grabit sa-l aplaude admirativ. In calitate de purtator de cuvant al PSD, Romascanu nu a facut decat sa poarte mai departe spiritul real al PSD.

Unul dintre primii lideri ai PSD care a avut o iesire obscena in spatiul public a fost Claudiu Manda, seful PSD Dolj si sotul Liei Olguta Vasilescu. In decembrie 2015, intr-o conversatie pe Facebook cu un craiovean anti-PSD, Manda l-a trimis pe acesta sa faca sex cu mama lui. Intr-un limbaj agramat.

Citeste si: Deputatul „Bagati-as p*** in ma-ta” vine cu explicatii: „Am reactionat ca un om AMENINTAT”

La fel ca Romascanu, acum, Manda „si-a cerut scuze”, afirmand ca a reactionat ca „de la barbat la barbat”. „Expunerea mediatica a acestui incident poate fi un moment de inceput pentru bunele relatii de comunicare dintre oameni, dintre oameni si politicieni, sa nu mai existe jigniri, injuraturi, insulte, blesteme si instigari la ura”, spunea Manda.

Doi ani mai tarziu dupa acest mesaj, in fata Liei Olguta Vasilescu care ranjea satisfacuta, senatorul PSD Serban Nicolae ii spunea deputatei USR Cosette Chichirau ca practica sexul anal.

„Eu am o poza in care dumneavoastra faceti sex anal. Acuma ce sa facem?”, sustinea Serban Nicolae.

Intrebat ce va face grupul PSD in cazul lui Serban Nicolae, presedintele executiv de atunci al PSD, Niculae Badalau, a spus: „Ce sa-i facem? Sa-l certam pe dl Serban Nicolae?”.

Prietenul din Senat al lui Serban Nicolae, Liviu Tit Brailoiu, a avut si el un comportament similar fata de senatoarea USR Florina Presada. ”Printeso, sugi p…”, i-a spus Brailoiu, cand senatoarea USR i-a dat drept cadou de sarbatori un exemplar din ”Ferma animalelor”, de George Orwell, pe 21 decembrie 2017.

Un an mai tarziu, Claudiu Manda, care promisese ca nu va mai jigni pe nimeni, a reluat obsecenitatea lui Brailoiu la adresa lui Presada.  “Rugamintea colegilor era sa va adresez rugamintea de a cere scuze PSD-ului pentru jigniri. Nu cred ca o sa o faceti, motiv pentru care ramane cum a spus domnul Brailoiu. Va rog sa mergeti in banca”, a spus Claudiu Manda, in iunie 2018, in plenul Senatului.

Celebrul Niculae Badalau nu putea sa lipseasca de pe aceasta lista cu ilustrele personalitati ale PSD, dupa ce a dansat manele urinandu-se pe diaspora.

In debutul audierii lui Marcel Vela, ministru propus la Interne in Guvernul Orban 2, Niculae Badalau a avut un dialog impanat de cuvinte vulgare cu Ion Mocioalca, deputat Pro Romania, fost PSD.

„Ce, Mocioalca, il vrei si pe asta? Du-te in pula mea si arata-i! Du-te ba dracu, tampitule!”, ii spune Badalau lui Mocioalca in cadrul comisiei parlamentare.

Recent, Badalau a fost promovat ca vicepresedinte al Curtii de Conturi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: