De luni, daca mai vor sa intre in Parlament, Simion, Sosoaca si Ghita trebuie sa prezinte dovada ca sunt vaccinati sau ca s-au testat

politica

Parlamentarii care s-au manifestat impotriva vaccinarii vor trebui, de luni, sa prezinte dovada ca sunt vaccinati sau un test anti-Covid daca mai vor sa mai intre Palatul Parlamentului.

Lista cu noile restrictii care vor intra in vigoare de luni, 25 octombrie a aparut in Monitorul Oficial. Autoritatile au sstabilit ca accesul vizitatorilor in toate institutiile publice centrale si locale, pri nurmare si in Parlament, sa fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinarii, trecerii prin boala in ultimele 180 de zile sau testarii.

Cei mai cunoscuti parlamentari care s-au manifestat impotriva vaccinarii sunt Diana Sosoaca, George Simion (AUR) si Daniel Ghita (PSD).

“Nu m-am vaccinat, nu ma voi vaccina. Am 35 de ani, sunt sanatos, sper, nu simt pericolul. Specialistii joaca pe un teren necunoscut si nu as vrea sa risc fie si 1% nestiind ce va urma. Am vazut ca trebuie sa te vaccinezi o data la sase luni, asta spun specialistii, eu nu as trece din sase in sase luni printr-un vaccin care, conform prietenilor mei care s-au vaccinat, iti face rau in momentul ala in care te vaccinezi. (…) De boala am vazut ca te protejeaza mai mult anticorpii naturali, daca treci prin boala”, declara Simion in urma cu o luna.

In urma cu trei saptamani, George Simion si AUR au organizat o manifestatie cu peste 15.000 de oameni in Capitala in care au protestat fata de introducerea certificatului verde. Protestatarii au strigat printre altele: „Demisia!”, „Libertate!”, „Rusine, rusine, rusine sa va fie!”.

La randul sau, deputatul PSD Daniel Ghita i-a catalogat drept „criminali” pe cei care militeaza pemtru vaccinare.

“’Teoretic’ nu ne obliga sa ne vaxxinam, dar PRACTIC, ne restrang drepturi si libertati pentru a ne vaxxina. De ce nu aprovizionati spitalele cu Remdesivir si Tocilizumab, precum si farmaciile de circuit deschis cu Favipiravir?! Criminalilor incetati”, a scris Daniel Ghita pe Facebook.

Ghita a distribuit apoi si un fake news grosolan.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat un sustinator la certificatului verde si i-a indemnat pe romani sa se vaccineze. Ciolacu s-a declarat de acord, in urma cu doua zile, cu impunerea de restrictii celor care nu vor sa se vaccineze.

”Care e primul la drept e care-l avem, dreptul la viata sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viata. Nu vrei sa te vaccinezi, atunci intri in niste rigori impuse ca sa nu ma imbolnavesti pe mine, fiindca eu am un drept la viata. Fiindca nu vrei sa te vaccinezi, trebuie sa intri in anumite restrictii”, a afirmat Marcel Ciolacu, marti seara, in emisiunea moderata de Florin Calinescu la Prima Tv.

Miercuri, Ciolacu le-a cerut parlamentarilor PSD sa respecte regulile si restrictiile.

„Cred ca toata lumea trebuie sa respecte legea (in privinta masurilor de combatere a pandemiei – n.r.). Mai mult, am facut un apel catre toti colegii mei care nu au facut doza a treia de vaccin ca dupa acest vot sa mergem la Romexpo, ca orice cetatean, sa facem acest vaccin”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca toti parlamentarii, indiferent din ce partid fac parte, trebuie sa respecte regulile pentru combaterea pandemiei.

„Cred ca e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate sa nu isi mai dea cu parerea (despre pandemie – n.r.). (…) Eu cred ca politicienii ar trebui sa inceapa sa se mai abtina sa isi dea cu parerea, pentru ca vedem unde s-a ajuns, mai ales prin actul de guvernare al lor. Ar trebui sa se mai abtina sa isi dea cu parerea si din acest moment sa isi dea cu parerea specialistii”, a mentionat acesta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: