De neconceput pentru PSD. Clotilde Armand infiinteaza o noua scoala, „Scoala regala”, pentru copiii din Sectorul 1

news

Primaria Sectorului 1 vrea sa infiinteze o noua unitate de invatamant – „Scoala Regala”, in zona Casa Presei Libere, intr-un imobil situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Pana de curand, in acest imobil a functionat Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si a Unitatilor Sanitare Publice, structura care a fost desfiintata prin hotarare a Consiliului Local Sector 1.

„Imobilul (…) are o suprafata construita la sol de 1.737 mp si (…) nu este folosit la intreaga lui capacitate”, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 1 de joi se afla un proiect de hotarare prin care se solicita acordul Consiliului General al Capitalei privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat in Bulevardul Poligrafiei nr. 4 de la Administratia Domeniului Public Sector 1 la CL Sector 1, in vederea infiintarii unitatii de invatamant.

„Ne dorim ca, in cel mai scurt timp posibil, sa eliminam supraaglomerarea din clase pentru ca elevii nostri sa invete in conditii civilizate. Avand in vedere faptul ca acest fenomen isi are cauza in deficitul de unitati de invatamant din Sectorul 1, vom infiinta o scoala noua, in zona Casa Presei Libere. Mai putini elevi intr-o clasa inseamna reducerea substantiala a imbolnavirilor in randul acestora, inclusiv cu COVID-19, si mai multa performanta in educatie”, a afirmat primarul Clotilde Armand, citata in comunicat.

Imobilul din Bulevardul Poligrafiei apartine CL Sector 1, prin Administratia Domeniului Public, si este cuprins in inventarul bunurilor care alcatuiesc domeniul public al municipiului Bucuresti. Acest imobil cuprinde doua loturi: un teren de aproape 8.800 mp si o cladire cu S+P+1E si un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotarare a CL din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie in favoarea Curtii de Conturi a Romaniei, se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit proiectului de hotarare, primarul Sectorului 1 este mandatat sa preia in numele Consiliului local, prin proces verbal de predare-primire incheiat cu Administratia Domeniului Public, imobilul situat in Bulevardul Poligrafiei nr. 4 si sa intreprinda toate demersurile necesare in vederea obtinerii avizelor pentru infiintarea noii scoli.

Construim o noua scoala in Sectorul 1: Scoala Regala!

Elevii bucuresteni vor beneficia de o noua unitate de invatamant…

Posted by Clotilde Armand on Monday, 22 February 2021

Mai mult despre: ,

Comentarii: