externe

De teama ucrainenilor, doua regiuni din Rusia si-au anulat paradele de 9 Mai: „Nu vrem sa provocam inamicul”

Cel putin doua regiuni rusesti care se invecineaza cu Ucraina nu vor organiza luna viitoare paradele militare traditionale care marcheaza victoria sovietica in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, au declarat liderii regionali, pe fondul unor ingrijorari sporite legate de consecintele razboiului.

Orasele din Rusia sarbatoresc in fiecare an, la 9 mai, victoria din 1945 asupra Germaniei naziste, iar paradele se remarca prin echipamente militare care defileaza prin pietele centrale si prin survolarea avioanelor de vanatoare.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, care se invecineaza cu regiunea Sumi din estul Ucrainei, a declarat luni ca parada de Ziua Victoriei nu va avea loc in Kursk din cauza inaspririi „masurilor antiteroriste”, potrivit site-ului de stiri Kurzk-izvestia.ru, citat de The Moscow Times.

Saptamana trecuta, regiunea rusa Belgorod a fost prima care si-a anulat parada de Ziua Victoriei.

„Nu va avea loc o parada pentru a nu provoca inamicul cu un numar mare de echipamente si membri ai serviciilor in centrul Belgorodului”, a declarat miercuri guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.

Regiunile rusesti care su granita cu Ucraina au raportat atacuri regulate cu rachete si drone in cele peste 13 luni de cand Rusia si-a invadat vecinul occidental.

Ambele regiuni au organizat parade de Ziua Victoriei in 2022, Kursk gazduind peste 1.000 de soldati din garnizoana locala, cadeti si membri ai agentiilor de securitate.

Cu toate acestea, alte regiuni din sudul Rusiei, inclusiv Voronej si Rostov, precum si Crimeea anexata de Rusia, au confirmat luni ca vor continua cu paradele lor de Ziua Victoriei.

Kremlinul a declarat luni ca sefii regionali sunt responsabili pentru a decide daca sa anuleze sau nu paradele de Ziua Victoriei pe baza masurilor de precautie in materie de securitate.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Algeria va prezenta la ONU un proiect de rezolutie prin care se solicita „oprirea masacrului din Rafah”

Algeria va prezenta un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU care solicita…

15 minute ago

SUA continua sa se opuna loviturilor ucraine cu armament american pe teritoriul Rusiei, de teama unei „escaladarii” a situatiei

Statele Unite, principalul sustinator militar al Kievului, nu doresc ca Ucraina sa foloseasca arme americane…

30 de minute ago

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, invitat de omologul sau francez sa participe in Normandia la comemorarea a 80 de ani de la Ziua Z

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat marti ca il va intampina pe presedintele ucrainean Volodimir…

45 de minute ago

Belgia va transfera 30 de avioane F-16 Ucrainei, primul va ajunge in curand. Cele doua state au semnat un acord de securitate

Ministrul Afacerilor Externe al Belgiei, Aja Lyabib, a declarat ca tara sa va livra Ucrainei…

17 ore ago

Debarcaderul construit de americani in largul Fasiei Gaza pentru a aduce ajutoare s-a rupt din cauza marii agitate

Debarcaderul temporar construit de armata americana pentru a transporta ajutoare in Gaza s-a rupt, marti…

17 ore ago

In ciuda tragediei submersibilului Titan, un miliardar american planuieste sa coboare cu un submarin de doua locuri pana la Titanic

Un miliardar american planuieste sa duca un submersibil de doua persoane pana la epava Titanicului,…

17 ore ago