De toata jena. Premierul Dancila ii aduce ode publice infractorului Liviu Dragnea in fata a sute de oficiali romani

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat ca unul din obiectivele Guvernului este acela de a reduce decalajele dintre mediul urban si mediul rural cu cel putin 15% pana in 2020. Intr-un discurs la Asociatia Comunelor, Dancila l-a laudat pe Liviu Dragnea pentru infiintarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL 1).

„Viabilitatea PNDL 1 introdus de domnul Liviu Dragnea ca ministru al Dezvoltarii ne-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Este un program de care depind sansele multor localitati. In 2017 s-au semnat pe PNDL 2 ordine de finantare pentru proiecte in valoare de 30 miliarde de lei in 2017”, le-a spus Dancila primarilor de comune.

„(…)Unul din principalele mele obiective, conform programului de guvernare, este acela de a reduce decalajele dintre mediul urban si mediul rural cu cel putin 15% pana in 2020. Stiu ca nu este timp pentru felicitari si, din acest motiv, astazi, am venit insotita de o echipa de ministri pentru a prelua din dialogul cu dumneavoastra problemele pe care le intampinati. Misiunea mea, asa cum am afirmat in plenul Parlamentului, cand guvernul pe care il conduc a primit votul de investitura, este ca in 2020 Romania sa urce in prima jumatate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeana, astfel incat tinerii sa nu mai plece din Romania, iar cei care deja au plecat sa isi doreasca sa se intoarca acasa”, a declarat luni Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Premierul a mentionat ca pentru realizarea obiectivului are in vedere trei directii principale: cresterea investitiilor pentru modernizarea infrastructurii, continuarea cresterii veniturilor populatiei, reformarea administratiei si reducerea birocratiei.

„Guvernul PSD – ALDE a reusit in anul 2017 sa initieze si sa finalizeze a doua etapa a celui mai important program destinat infrastructurii publice de la nivelul autoritatilor locale, PNDL 2, cu suma de 30 de miliarde lei. Viabilitatea programului PNDL 1, introdus de Ministerul Dezvoltarii de la acea vreme, de domnul Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat si de aceea vorbim de PNDL 2 ca despre un program de care depind sansele de dezvoltare a multor comunitati. Peste 80% din finantarea atat din PNDL 1, cat si din PNDL 2 este indreptata catre comune, pentru ca am vrut sa demonstram ca modernizarea satului romanesc nu mai reprezinta o fraza la nivel declarativ, ci o masura concreta si pusa in practica. Astfel, in anul 2017 au fost emise pentru PDNL 2 ordinele de finantare a peste 6.800 de obiective, in valoare de aproximativ 30 miliarde lei, din care la nivelul comunelor sunt 5.431 obiective, in valoare de aproximativ 20,6 miliarde de lei”, a spus Viorica Dancila.

In context, ea s-a referit si la fondurile europene alocate pentru dezvoltarea rurala.

„In actualul exercitiu financiar, PNDR a alocat 8,1 miliarde euro, din care am reusit sa atragem pana in prezent 2,7 miliarde euro, reprezentand 32% din total”, a spus Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: