Iata de unde au fost bani pentru pomeni, cu cat s-a imprumutat Guvernul PSD-ALDE in ultimele 10 luni. „Romania este vulnerabilizata” – negociatorul sef al Parlametului European

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, negociator-sef al Parlamentului European privind bugetul UE pe 2018 anunta ca datoria externa a Romaniei a crescut cu 1,3 miliarde de euro in primele zece luni ale acestui an. „Vorbim de datorii facute de actualul Guvern si pe care tot noi, romanii de rand, vom trebui sa le platim in anii urmatori”, mentioneaza Muresan.

Europarlamentarul condamna faptul ca Guvernul PSD – ALDE se imprumuta „tot mai mult” intr-o perioada de crestere economica, astfel incat Romania va fi vulnerabila ” in fata unei viitoare crize tot mai des invocata de marii economisti ai lumii”.

„Politicienii PSD – ALDE lucreaza de zor si pe toate planurile pentru a-si satisface propriile interese in dezavantajul si cu pretul saracirii romanilor. In timp ce majoritatea parlamentara voteaza pe banda rulanta legi prin care slabesc justitia si care favorizeaza infractorii si suspectii de infractiuni, colegii lor din Guvernul Romaniei iau masuri care cresc povara de pe umerii romanilor. Politicile fiscale falimentare ale PSD – ALDE de incurajare a consumului si taierea investitiilor, coroborate si cu introducerea de noi taxe, precum supraacciza de 32 de bani la carburant, au dus la o crestere brusca a inflatiei in 2017, aceasta ajungand la un nivel-record in ultimii 4 ani, de 3,2%.

Mai grav este ca aceasta crestere a ratei inflatiei duce la o crestere si mai mare a ratei dobanzii la creditele ipotecare in lei ale romanilor deoarece afecteaza direct dobanda la care se imprumuta bancile romanesti intre ele. Cresterea dobanzii de imprumut duce automat la cresterea indicelui ROBOR si am vazut ca acest lucru s-a intamplat deja inca de acum cateva luni, iar romanii platesc rate cu mult mai mari decat o faceau la inceputul anului. S-au scumpit, totodata, si ratele in euro, din cauza devalorizarii leului provocata in mare parte tot de politicile consumeriste ale PSD – ALDE.

Cu toate acestea, taierile de investitii si supraaccizele nu au fost suficiente pentru a acoperi cheltuielile nesabuite ale actualului Guvern, de aceea, PSD si ALDE au trebuit sa se imprumute, in numele romanilor, astfel incat datoria externa a Romaniei a crescut, numai in primele 10 luni ale anului, cu 1,3 miliarde de euro. Vorbim de datorii facute de actualul Guvern si pe care tot noi, romanii de rand, vom trebui sa le platim in anii urmatori. In perioade de crestere economica, asa cum este cazul Romaniei astazi, guvernele responsabile reduc deficitul si datoria publica pentru a avea economiile pregatite in fata viitoarelor crize economice.

Guvernul PSD – ALDE face fix pe dos, intr-o perioada de crestere economica, se imprumuta tot mai mult, ceea ce vulnerabilizeaza Romania in fata unei viitoare crize tot mai des invocata de marii economisti ai lumii. Nu trebuie sa-i mai lasam sa ne fure si sa-si bata joc de munca noastra! Trebuie sa apelam la toate parghiile democratice de care dispunem pentru a ne asigura ca acest guvern si actuala majoritate parlamentara nu vor mai petrece si anul 2018 cu mainile in buzunarele noastre!”, anunta Siegfried Muresan intr0un comunicat de presa remis redactiei aktual24.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: