De unde vine imensa ura a mafiei impotriva lor: „Aratam cat costa de fapt un spital. Setam niste standarde de cost”

news

Carmen Uscatu, fondatoare a Asociatiei „Daruieste Viata”, a explicat simplu de unde provine brusca izbucnire de ura la adresa proiectului de a costrui un spital de la zero, integral din donatii. 

„Am strans bani in Daruieste Viata, ii administram cu eficienta si transparent. Da, statul roman nu de banii nostri are nevoie, statul roman are nevoie de oameni competenti pentru ca ei au suficienti bani ca sa construiasca spitale. Din pacate, pana acum nu au demonstrat ca pot.

Iar asta cred ca este frica lor cea mai mare, ca noi le aratam ca se poate, ca noi ridicam standardele, ca noi vom seta niste standarde de cost la care fiecare om din aceasta tara se va putea raporta si uita atunci cand ei in sfarsit poate vor face niste spitale” a spus Carmen Uscatu intr-un interviu pentru RFI.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu au amintit de ce au pornit acest demers: 500 de copii se imbolnavesc anual de cancer, iar acestia nu au acces la tratamente moderne.

260.000 de donatori si peste 1.700 de companii se afla in spatele acestei campanii, au mai explicat cele doua fondatoare.

De asemenea, Asociatia Daruieste Viata a anuntat joi ca lucreaza la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie.

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele „Daruieste Viata”, a precizat ca asociatia si-a propus sa renoveze Spitalul „Marie Curie” cladirea existenta, dar in noiembrie 2018, a aparut hotarare de consiliu general prin care Primaria Capitalei se angaja sa aloce 13 milioane de euro pentru a consolida spitalul.

„Ne-am bucurat, desi eram sceptice, pentru ca am mai vazut decizii ale PMB: Astazi suntem la un an distanta si nici macar un fir de praf nu s-a miscat din actuala cladire a spitalului Marie Curie. Ne-am asezat la masa si am discutat. (…) Stand cu medicii la masa, ne-am dat seama ca ei nu isi pot opri activitatea, chiar daca am strange bani sa consolidam, nu pot injumatati sectiile. (…) Cea mai buna decizia din discutia asta, pe care nu am avut-o de capul nostru, ci impreuna cu sefii de sectie de la „Marie Curie” si cu managementul Spitalului, a iesit nevoia de a construi inca o cladire pe care sa o interconectam cu cladirea care este deja ridicata si la care se realizeaza acum instalatiile, compartimentarile si fatada. Refacem un spital, Marie Curie, care e donat de statul polonez. Statul roman nu a facut mare lucru. PMB promisese acesti bani, doamna primar nu a vorbit deloc despre acest lucru”, a spus Oana Gheorghiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: