De vineri, noi masuri de relaxare in Capitala. Rata de incidenta a scazut la 1,3, pentru a treia zi consecutiv

news

Rata de incidenta a cazurilor de COVID este sub 1,5 in Capitala, pentru a treia zi consecutiv, Directia de Sanatate Publica anuntand joi o valoare de 1,3 a acestui indicator. Prefectul Alin Stoica a anuntat noi masuri de relaxare.

Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a decis noi masuri de relaxare a unor restrictii, care vor intra in vigoare de vineri dimineata, a anuntat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

– deschiderea restaurantelor si a cafenelelor la 50 % din capacitate, fata de 30% acum

– deschiderea teatrelor, cinematografelor si salilor de spectacol la 50 % din capacitate
deschiderea salilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%

– permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane in masina, daca nu sunt din aceeasi familie

– permiterea concertelor si spectacolelor in aer liber, cu pana la 300 de spectatori.

Prefectul a adaugat ca inca va fi mentinuta restrictia privind circulatia pe timp de noapte. O decizie privind o relaxare in acest sens trebuie sa fie luata de Guvern, a mai spus Stoica.

„Exista aceleasi restrictii de noapte ca si pana acum. Deocamdata pe hotararea de Guvern care prelungeste starea de alerta aceasta e masura si anume limitarea circulatiei intre 22.00 si 5.00. Guvernul va trebuie sa revina asupra masurii, in functie de situatia epidemiologica. Sub 1 la mie este scenariul pentru scoli si anume elevii vor putea veni toti fizic la scoala. Nu avem masuri speciale pentru agentii economici”, a conchis prefectul Capitalei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: