De ziua Rusiei, Dmitro Medvedev le-a aratat rusilor abilitati de a lucra in Photoshop: „Piata Maidan din Kiev va deveni Piata Rusiei”

externe

De Ziua Rusiei, seful adjunct al Consiliului de Securitate, Dmitro Medvedev, a visat din nou sa captureze Kievul, desi operatiunea respectiva a esuat inca din 27 februarie 2022. Politicianul rus a publicat postarea canalul sau de Telegram, scrie Glavcom.

Astfel, Medvedev a publicat o fotografie a Pietei Independentei din Kiev cu inscriptia „Happy Russia Day!”. Politicianul si-a demonstrat, de asemenea, maiestria in Photoshop, inserand in fotografie tricolorul rusesc in locul steagului ucrainean.

„Piata Independentei. In curand – Piata Rusiei”, se arata in legenda fotografiei.

In timp ce fantazeaza cu privire la capturarea capitalei ucrainene, Medvedev pare sa fi uitat ca o operatiune corespunzatoare a trupelor rusesti a esuat pe 27 februarie 2022. La urma urmei, dupa ce au pus in scena o invazie a Ucrainei pe 24 februarie, rusii au planuit sa „cucereasca Kievul in trei zile”, dar in cele din urma au fost infranti si alungati de apararea ucraineana.

Kremlinul si presedintele rus Vladimir Putin schimba motivele si scopul atacului asupra Ucrainei aproape in fiecare luna. De-a lungul timpului, prima prioritate „denazificarea” si „demilitarizarea” au disparut din vocabularul rusilor.

Dupa o serie de infrangeri usturatoare si retragerea din teritoriile capturate anterior, retorica conducerii de la Kremlin s-a schimbat. In cele din urma, Putin a declarat ca scopul invaziei Ucrainei a fost „protejarea Donbasului”. Raspunsul la intrebarea ce faceau rusii in apropierea Kievului si a Cernihivului in acel moment va trebui sa mai astepte.

La inceputul anului 2023, Vladimir Putin a venit in mod neasteptat cu un nou obiectiv al „operatiunii speciale”. Potrivit acestuia, invadatorii rusi din Ucraina protejeaza Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: