„Debarcarea lor urgenta”. Un fost ambasador ii descrie lui Aurescu serparia din consulate: „Slugi de partid, iubite, soti, sotii, parteneri de afaceri. Fac Romania de rusine”

politica

Ciprian Mihali, fost ambasador, il indeamna pe ministrul de Externe sa inceapa „curatenia” cum consulatele generale. ” Trebuie inceput cu ce e mai urgent, debarcarea slugilor de partid, a iubitelor, sotilor, sotiilor, prietenilor, a partenerilor de afaceri si a ofiterilor acoperiti sau reciclati, care fac de rusine Romania in lume”, arata fostul ambasador.

Ciprian Mihali  a fost ambasador al Romaniei, intre 2012 si 2016,  in Senegal si in alte sapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucreaza in domeniul cooperarii internationale la Bruxelles. Mihali ii arata lui Bogdan Aurescu de unde sa inceapa „curatenia”.

„Guvernele pesediste au trimis in ultimii trei ani in misiunile diplomatice si consulare o armata intreaga de individe si indivizi dubiosi, mai ales pentru functiile de consul si consul general.

Daca noul ministru de Externe vrea sa reformeze Corpul diplomatic si consular al Romaniei, trebuie sa inceapa cu aceste persoane fara nici o calificare, dar care au slujit si slujesc in continuare retelele de putere si de influenta ale PSD, cum e cazul sinistrului Dancu de la New York sau al consulilor si diplomatilor care au sabotat in mai procesul electoral.

De fapt, curatenia trebuie inceputa cu consulatele generale, nu foarte numeroase, dar devenite in mare parte prelungiri odioase ale partidului-stat si ale intereselor financiare si de alt fel ale unor retele infractionale.

Ar fi de dorit ca ministrul sa nu temporizeze si sa nu se ascunda sub scuza „evaluarii”. Se stie prea bine ca nici numirile si nici rechemarile nu au vreo legatura, cat de vaga, cu calitatea exercitarii vreunui mandat. E suficient sa comunice onest si simplu cu ambasadorii din tarile respective, intr-un prim moment.

E nevoie de un amplu proces de redare a demnitatii si importantei reale diplomatilor romani, de regandire a regulilor si practicilor de numire si trimitere in misiunile externe. Dar trebuie inceput cu ce e mai urgent, debarcarea slugilor de partid, a iubitelor, sotilor, sotiilor, prietenilor, a partenerilor de afaceri si a ofiterilor acoperiti sau reciclati, care fac de rusine Romania in lume si ii umilesc sistematic pe cetatenii romani sau straini care le cer serviciile”, a scris Mihali pe Facebook.

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, miercuri seara, ca urmeaza in scurt timp „eliminarea din administratia publica a tuturor acelor personaje numite politic de PSD si a clientelei parazitare”. Si mediul diplomatic este vizat de curatenia generala.

„Urmeaza in scurt timp retragerea diplomatilor proaspat numiti de PSD, care nu au nicio legatura cu diplomatia”, a scris Turcan pe Facebook.

O solicitare in acest sens a fost facuta in sedinta de guvern si de premierul Orban. „Domnule ministru de Externe, va rog sa analizati cu mare atentie modul in care au fost facute numirile pe pozitiile diplomatice de consul general, de consul si sa verificati in ce masura s-au indeplinit conditiile legale, sa ii rechemati imediat pe aceia care au fost numiti fara sa aiba nicio legatura cu diplomatia si cu misiunile pe care trebuie sa le exercite personalul diplomatic”, a cerut Orban.

Postarea Ralucai Turcan:

Romania are, de astazi, un Guvern suplu, cu institutii structurate pe criterii de eficienta. Pasul urmator va fi eliminarea din administratia publica a tuturor acelor personaje numite politic de PSD si a clientelei parazitare.

Mostenirea pe care ne-a lasat-o Viorica Dancila este una foarte grava, daca ne uitam fie si numai la restantele PNDL – 5 miliarde, la sumele din fonduri europene care risca sa fie dezangajate – 600 milioane euro doar in cele 2 luni ramase pana la sfarsitul anului si alte 3,2 miliarde anul viitor, la sumele nerambursate din TVA, deficitul bugetar la 9 luni fiind de 2,6% din PIB. Vom gasi solutii potrivite pentru a trece de aceasta perioada dificila.

Am incheiat sedinta de Guvern de astazi cu 3 urgente rezolvate:

1. Propunerile de comisar european din partea Romaniei au fost agreate dupa consultarea Presedintelui Iohannis. Siegfried Muresan si Adina Valean sunt printre cei mai activi europarlamentari, au experienta vasta de lucru in institutiile europene, sunt profesionisti si integri.
2. Restructurarea Guvernului, in varianta de 16 ministere, va aduce mai multa eficienta si va pune capat risipei inutile de bani.
3. Am identificat solutiile pentru completarea veniturilor persoanelor disponibilizate in urma inchiderii minelor din Valea Jiului, prin discutarea in prima lectura a unui act normativ in acest sens.

Urmeaza, in scurt timp:
1. Retragerea diplomatilor proaspat numiti de PSD, care nu au nicio legatura cu diplomatia.
2. Demararea construirii spitalelor regionale.
3. Program de lucru riguros si profesionalism in aparatul de lucru al Guvernului si in toate celelalte institutii.
4. Pregatirea pentru iarna.
#GuvernLiberal

Mai mult despre: ,

Comentarii: