Decizia care ii poate fi FATALA lui Putin: „Colapsul e aproape, Rusia va deveni tot mai AGRESIVA”

analize

Urmatorii doi ani vor fi critici pentru Rusia, deoarece caderea pretului barilului de petrol pune presiune pe si asa destul de afectatul buget al Rusiei. Din cauza acestei situatii, tara poate trece printr-un crah economic similar celui din 1991, trait de fosta URSS.

Asta spune expertul in geopolitica, americanul George Friedman, intr-o opinie pentru Mauldin Economics preluat de Business Insider. Friedman isi bazeaza spusele, in primul rand, pe recenta decizie a Moscovei de a nu mai acorda credite tarilor straine. Acest statut de creditor international, conform lui Friedman, era una dintre armele prin care Putin isi putea mentine aura de lider mondial.

„Asta ar putea costa influenta Rusiei in plan mondial. Ceea ce poate fi mai daunator pentru Rusia este ca fostii sai clienti se pot intoarce catre SUA pentru ajutor”, spune Friedman, care coordoneaza centrul de analize strategice Stratfor.

Conform lui, aceasta decizie nu putea fi ascunsa de societatea ruseasca in fata careia Putin incearca pe orice cale sa mentina spiritul nationalist, cum a facut si dupa interventia din Siria.

„Doar faptul ca Putin a lasat ca societatea sa vada aceasta slabiciune arata in ce situatie jalnica este bugetul Rusiei”, spune Friedman care e convins ca Rusia va deveni tot mai agresiva in urmatorii doi ani, pentru ca Putin incearca sa deturneze atentia publica de la starea jalnica a economiei nationale.

Presedintele rus nu va reusi in incercarea sa, dar acum „e mai periculos ca niciodata”, spune Friedman. La intrebarea cum va arata Rusia fara Putin, expertul american a spus ca aceasta nu se va schimba mult, pentru ca Putin nu conduce singur. Conform lui, „Putin este doar fata vizibila a serviciilor secrete, FSB, care conduc Rusia”.

„In caz ca se intampla ceva cu Putin, un altul din FSB va prelua controlul. Oricine ar fi la putere, Rusia va ramane intotdeauna un potential punct de criza” a incheiat Friedman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: