Decizia CCR nu i-a salvat. Alina Bica a fost condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

news

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata definitiv la patru ani de inchisoare cu executare de catre o instanta de cinci judecatori ai ICCJ.

Aceeasi condamnare a primit Alina Bica si anul trecut, insa procesul s-a rejudecat in urma deciziei CCR privind completurile de cinci judecatori de la ICCJ.

Pe 19 martie, Inalta Curte de Casatei si Justitie a decis admiterea contestatiei in anulare formulata de Alina Bica impotriva deciziei penale din iunie 2018, pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care fostul procuror-sef DIICOT a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru favorizarea faptuitorului.

Contestatia in anulare, o cale extraordinara de atac, a fost facuta in baza deciziei Curtii Constitutionale privind constituirea completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis definitiv, in iunie 2018, mentinerea pedepsei de 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care Alina Bica era acuzata de favorizarea faptuitorului, dar aceasta a contestat decizia printr-o cale extraordinara de atac, respectiv contestatia in anulare, fosta sefa DIICOT fiind pusa in libertate pana la solutionarea contestatiei.

Alina Bica a fugit ulterior in Costa Rica.

Acum, urmeaza ca Bica sa fie data din nou in urmarire generala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: