Decizia CCR, spulberata de CTP: „Este o culme a ridicolului, creier pane! Dom’le, e o prostie, e in afara oricarei logici”

analize

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur dupa decizia CCR prin care desemnarea lui Ludovic Orban ca premier de Iohannis a fost calificata drept neconstitutionala. „Dom’le, e o prostie, e in afara oricarei logici. Nu poti sa spui asa ceva”, a acuzat CTP.

„Aceasta decizie a CCR este o culme a ridicolului. Am o problema de logica formala. Cum poti sa spui, Curte Constitutionala, ca presedintele trebuie sa nominalizeze un candidat de premier care sa poata alcatui o majoritate? Pai, putinta de a alcatui o majoritate nu se probeaza decat in Parlament. Nu poti sa o probezi inainte.

Iohannis il numeste pe un oarecare si spune ‘dansul este desemnat de mine’. Si acel dansul are 10 zile pana cand isi va contura o majoritate. Daca nu poate sa o contureze o sa pice in Parlament si se merge mai departe.

Ce sens are aceasta decizie a inaltei, a supremei CCR? Pentru ca scrie pe ei CCR, pentru ca au cearsafurile alea visinii pe ei,  sa spun ca ‘nu comentez’, ca presedintele Iohannis? Nu, dom’le, e o prostie, e in afara oricarei logici. Nu poti sa spui asa ceva. Majoritatea parlamentara se realizeaza, sau nu, de catre persoana nominalizata de presedinte. Nu inainte!”, a declarat CTP la Europa FM.

„Este o curte profund anormala, demult nu mai discuta despre Constitutie. Asta este problema ei, am vazut nenumarate decizii care exced cadrul constitutional. Ajunge sa spuna Curtea asta ‘depinde ce are in gat cel pe care il numeste presedintele’. Asta este creier pane”, a mai spus CTP.

„Ce spune domnul Ciolacu sunt covrigi de Buzau, nu are niciun fel de valoare”, a mai comentat CTP declaratiile pline de satisfactie ale sefului PSD.

Curtea Constitutionala a constatat, luni, in acord cu Decizia CCR nr.80/2014, ca desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit luni ca exista conflict juridic intre presedinte si Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, in functia de premier.

Astfel, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa faca o noua nominalizare pentru functia de premier.

Mai mult despre: ,

Comentarii: