Decizia de azi a judecatorilor in dosarul lui Liviu Dragnea. Seful PSD obtine inca o gura de oxigen. Asta e „statul paralel”?

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

La primul termen din apel, in 8 octombrie, Dragnea a solicitat timp pentru a-si angaja un aparator.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea, in 30 septembrie, ca nu mai are asteptari legat de apelul la decizia de condamnare a sa la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, el sustinand ca, cel putin in ceea ce il priveste, nu mai are incredere ca justitia este oarba.

„Eu sa ma mai duc cu credinta ca in Romania nu poti fi condamnat nevinovat, nu”, a sustinut liderul PSD.

„Nu prea mai am asteptari de la acest recurs. Adica nu mai am incredere ca, cel putin in ceea ce ma priveste, si nu numai, ca justitia este oarba, dupa ce am primit a doua condamnare fara nicio proba. Sa spui ca nu sunt probe si sa fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, sa trimiti in inchisoare un om fara probe, iertati-ma, dar.. Asta inseamna lovituri asupra statului de drept in Romania. Cand vezi ca se intampla lucrurile astea, ce sa mai pui in rezervorul de incredere? Cand stii ca sunt dosare pe care le au magistratii, te duci cu gandul ca nu toate deciziile se iau pe libera constiinta. Au fost multe informatii care au ajuns la mine inainte de termen, dar nu le-am dat importanta”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV.

Magistratii instantei supreme au finalizat, in 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, aratand ca, prin influenta si putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu.

„Inalta Curte, in opinie majoritara, apreciaza ca in cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute – presedinte atat al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cat si al Consiliului Judetean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu”, aratau magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit acestora, „in reusita demersului sau infractional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea fata de inculpata Alesu Floarea”.

In 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual.

Suspendarea executarii pedepsei de doi ani primita de Liviu Dragnea in dosarul ”Referendumul” a fost anulata, iar cele doua pedepse au fost contopite, rezultand o pedeapsa totala de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: