Decizia de maine a CEX a fost deja luata. PSD arunca tara in aer chiar de sarbatori: „Amnistie consistenta”

politica

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai influenti baroni ai partidului, a anuntat sambata ca este nevoie de o „amnistie consistenta”. Liderii PSD se reunesc din nou, duminica, in sedinta CEX, unde vor decide cel mai probabil sa ii ceara premierului Dancila sa aprobe o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea.

„O societate civilizata trebuie sa faca, din cand in cand, prin institutiile sale, gesturi de clementa pentru membrii sai care au gresit, au suportat o parte din pedeapsa, au constientizat aceasta greseala si in spiritul unui umanism care trebuie sa ne caracterizeze acei oameni trebuie sa beneficieze de intelegere”, a declarat Buzatu pentru stiripesurse.ro.

„E foarte inflamata atmosfera si e destul de complicat sa decelam din ce cauza persista in modul nostru de gandire o anumita conceptie barbara, dorinta aceasta permanenta de sange. Eu cred ca si datorita as spune eu a modului destul de primitiv in care se face politica in tara noastra pentru ca e o schema foarte simpla, daca te culpabilizez, te invinuiesc pe tine, sigur voi castiga urmatoarele alegeri. Exceptie au facut doar cateva guvernari, printre care si aceasta, care a venit cu un program de guvernare prezentat inainte de alegeri si a si avut succesul de la vremea respectiva”, a mai spus Buzatu.

Intrebat daca este nevoie de o discutie intr-un CExN despre amnistie si gratiere, acesta a spus ca este nevoie de o discutie in Guvern.

„Ce ar putea face CEx-ul? Doar sa aprobe o propunere a cuiva, sau sa o respinga. Este nevoie sa se discute in institutiile specializate, acelea care pot exercita actul de gratie, si acolo sa se inteleaga la un nivel destul de inalt, avand foarte mare grija pentru a nu gresi, care sunt criteriile pentru care pot fi selectati acei membri ai societatii care au suportat pedepse si prin tot ceea ce a urmat au dovedit ca stiu ca au gresit si evident sa le oferim o sansa de revenire in societate. Guvernul, Ministerul Justitiei. In unele circumstante se poate si prin intermediul Parlamentului”, a mentionat Buzatu.

Buzatu a mai spus ca „doar o amnistie consistenta” ar rezolva problema abuzurilor din justitie

„Societatea romaneasca mai are o problema. Este aceea a nenumaratelor abuzuri din justitie care au iesit la iveala si care au facut sa slabeasca in increderea populatiei speranta unei justitii foarte corecte si aceste abuzuri asteapta si ele un fel de solutionare din moment ce unele dintre ele au fost dovedite, atunci este clar ca o cale ca aceea a revizuirilor, desi este pertinenta, nu poate sa ii mai lase pe acei membri care deja au suportat anumite nedreptati sa mai suporte in continuare pana cand le va veni randul sa fie luati in considerare si procesele sa fie rejudecate. De aceea, probabil ca pentru momentul acesta, doar o amnistie consistenta poate sa rezolve problema”, a precizat Dumitru Buzatu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: