Decizie aberanta a CNCD. Cristian Tudor Popescu si Cosmin Prelipceanu au fost amendati pentru ca ar fi jignit-o si Viorica Dancila

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei dupa ce a comparat-o pe Dancila cu o maimuta intr-o emisiune TV. Declaratia jurnalistului a fost considerata „hartuire” de Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a votat in unanimitate o hotarare prin care Cristian Tudor Popescu este amendat contraventional cu o mie de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie.

CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat al institutiei.

Tot cu 1.000 de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reactie.

„Faptele celor 2 jurnalisti exced libertatii de exprimare in conformitate cu legislatia din Romania si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului”, arata comunicatul citat de Hotnews.ro. Hotararea poate fi atacata in contencios administrativ.

„Ce viteza de reactie impresionanta are CNCD, impresionanta, ce vigilenta. Inteleg ca si CNA-ul are! Astia de la CNCD sunt platiti de la buget, nu? Observatia mea e de natura estetica, nu se leaga de natura fizica a doamnei, ci de estetic, asa cum sunt rujul, rimelul, parfumul. Eu nu m-am referit la figura dansei, la maini, la picioare, la niciun element fizic, ci la aranjamentul parului, care e o optiune a doameni. Am semnalat o similitudine. Aici poate sa apara o problema. Putem fi acuzati de o asociatie pentru protectia animalelor pentru ca m-am legat de aspectul fizic al maimutei, ca ea nu si-a umflat parul cu foehn-ul. Am mentionat un aspect fizic al maimutei, la doamna Dancila nu am mentionat nimic despre aspectul fizic. Nu am comparat-o cu o maimuta. De aici si pana la sesizarea CNCD e o cale pe care a parcurs-o in timp record. Nu am voie sa ma duca gandul, vazand parul cuiva? Ma gandesc la o alta forma din natura”, a comentat Cristian Tudor Popescu, dupa ce a fost citat de CNCD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: