Decizie a CCR privind sesizarea legata de codurile penale. Dragnea incaseaza o noua lovitura usturatoare

news

Curtea Constitutionala a decis sa amane pentru 16 octombrie dezbaterea pe sesizarile de neconstitutionalitate a legii pentru modificarea Codului Penal depuse de presedintele Klaus Iohannis, de PNL, PMP, USR si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Digi24.

”Judecatorul raportor nu a reusit sa depuna raportul si concluziile scrise. A motivat ca nu a avut timpul necesar din cauza complexitatii spetei”, au precizat surse din CCR citate de g4media.ro.

Judecator raportor pentru Codul penal a fost desemnata fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. Ea a condus completul de 5 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat pe Liviu Dragnea in 2016 la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul. De asemenea, Stanciu a avut o pozitie dura fata de modificarile pe care Coalitia PSD-ALDE le-a adus legilor justitiei.

Termenul de 17 septembrie i-a dat practic toate planurile peste cap lui Liviu Dragnea, deoarece DNA a facut recurs la sentinta de 3 ani si jumatate de inchisoare data de Inalta Curte, cerand o pedeapsa mai mare, de 7 ani de inchisoare. Mai mult, vineri completul de trei judecatori de la Inalta Curte a motivat sentinta prin care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si jumatate cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, ceea ce inseamna ca din acest moment poate incepe apelul in acest dosar la completul de cinci judecatori.

Printre alte modificari aduse Codului penal, PSD a dezincriminat partial abuzul in serviciu, tocmai infractiunea pentru care Dragnea a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: