Decizie ceausista a lui Dancila, la ordinul lui Dragnea. Premierul i-a venit de hac si INS-ului, dupa ce acesta a anuntat ca salariile au scazut in februarie

politica

Guvernul decide, joi, sa treaca Institutul National de Statistica (INS) in subordinea directa a premierului Viorica Dancila. INS a anuntat, miercuri, ca salariile bugetarilor au scazut in luna februarie, fapt care l-a enervat pe Dragnea.

Dupa anuntul INS, Dancila si Olguta Vasilescu au fost convocate de urgenta la biroul lui Dragnea de la Camera Deputatilor. Ulterior, Damcila si-a aranjat o aparitie la Antena 3 in care a tinut sa nege ca salariile au scazut.

„Nu putem vorbi despre scadere, vorbim doar despre cresteri salariale. Am citit raportul INS si am vazut ca se compara o luna cu alte luni, se compara cu alti ani. In Sanatate si Educatie chiar de la 1 martie am avut cresteri salariale”, a explicat Viorica Dancila, la Antena 3.

Joi, premierul a decis sa isi treaca in subordine directa INS, astfel incat nicio informatie nu va fi data publicitatii fara avizul sau prealabil.

Iata ce spune hotararea de guvern care vizeaza INS:

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:

„(1) Institutul National de Statistica se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, cu personalitate juridica, avand rol de organizare si coordonare a statisticii oficiale din Romania.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: