Decizie definitiva, Udrea a primit sase ani de inchisoare. Traian Basescu a reactionat imediat, ce o indeamna sa faca

politica

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea – aflata in Costa Rica – a fost condamnata marti de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul „Gala Bute”, iar Rudel Obreja a primit cinci ani de inchisoare. Decizia este definitiva. Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat drept nedreapta, absolut nejustificata si nelegala sentinta instantei supreme.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel sentinta din prima instanta, atat pentru Elena Udrea, cat si pentru Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Magistratii au mentinut sentintele pronuntate de instanta de fond si in cazul celorlalti inculpati.

Astfel, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de inchisoare cu executare, Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia a primit patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei firme, a primit doi ani si sase luni cu suspendare. Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Traian Basescu a declarat ca Udrea trebuie sa ceara revizuirea sentintei.

”Are calea revizuirii. Sa isi puna avocatii, sa stranga documente, sa ceara revizuirea sentintei. Si eu am vrut sa se faca Gala Bute, a avut avizul ministrului Justitiei. A fost o decizie de Guvern. Ii recomand sa se apare, ea decida daca revine in tara. Am si vorbit cu ea. Nu e o zi buna”, a spus Traian Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: