Decizie dura a premierului britanic in legatura cu Rusia: „Maria Britanie va boicota Cupa Mondiala de fotbal”

externe

Prim-ministrul britanic Theresa May a anuntat miercuri boicotarea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia de membrii guvernului sau si de familia regala britanica.

”Confirm ca niciun ministru sau membru al familiei regale nu va asista la Cupa Mondiala de fotbal din Rusia in aceasta vara”, a declarat seful guvernului, care a denuntat culpabilitatea Moscovei in otravirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, si a fiicei sale pe pamant britanic.

”Nu exista nicio alta concluzie decat ca statul rus este vinovat de o tentativa de omor” care l-a vizat pe Serghei Skripal (66 ani) si pe fiica sa Iulia (33 ani), a declarat Theresa May in fata Parlamentului britanic.

”Aceasta reprezinta o utilizare ilegala a fortei de catre statul rus impotriva Regatului Unit”, a adaugat Theresa May, care s-a exprimat astfel dupa expirarea, marti la miezul noptii, a unui ultimatum pe care il fixase Rusiei pentru a furniza explicatii privind otravirea celor doi, survenita pe 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei).

”I-am oferit Rusiei oportunitatea sa furnizeze o explicatie, insa reactia sa tradeaza o neglijare totala a gravitatii evenimentelor”, a adaugat May, insistand: ”Ei nu au furnizat nicio explicatie credibila”.

”In loc de asta, au tratat utilizarea unui agent neurotoxic militar in Europa cu sarcasm, dispret si neincredere”, a adaugat premierul britanic.

Ca represalii, Theresa May a anuntat o serie de sanctiuni impotriva Rusiei, incepand cu expulzarea a 23 de diplomati rusi, despre care Regatul Unit considera ca sunt in fapt ”agenti de informatii nedeclarati”.

”Ei au o saptamana pentru a pleca”, a precizat May.

Rusia dispune de 59 de diplomati acreditati in Regatul Unit.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: